Poelettidele jõudsid meresoolaga viinerid

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihaka Doktoriviiner.
Lihaka Doktoriviiner. Foto: Rakvere Lihakombinaat

Sügisel jõuavad Eesti jaekettides müügile mitmed uued lihatooted: Rakvere viinerid, milles on tavaline sool asendatud meresoolaga ja Atria Eesti talvetooted.

Rakvere Lihakombinaat tõi septembris turule Lihaka Doktoriviineri, milles on 75 protsenti liha nagu ülejäänud Lihaka sarja toodetes, ja kus tavaline sool on asendatud mineraalaineterikka meresoolaga.

«Pöörasime Doktoriviineri puhul erilist tähelepanu tervislikkusele ja asendasime tavalise soola meresoolaga, mis sisaldab lisaks naatriumile ka teisi inimese organismile kasulikke mineraalaineid nagu jood, kaltsium, kaalium ja magneesium,» kirjeldas Rakvere Lihakombinaadi turundusjuht Triin Lõoke toodet. Ta lisas, et uue Lihaka Doktoriviineri kontseptsiooni tuumaks on traditsiooniline ja kvaliteetne Doktorivorsti retsept, mida iseloomustavad kõrge lihasisaldus ja klassikalised vürtsid.

Atria Eesti toob aga talveperioodiks turule kümme uut toodet, millest üheksa kannab Maks ja Mooritsa kaubamärki ning Wõrolt tuleb müüki Wõro Verivorst. 

Maks ja Moorits pakub talveks Tooma verivorstikesi lambasooles, Mozzarella ahjuvorste, Ahjukarbonaadi, Peekoni ahjurulli, Kaerakaela, Pruulimeistri ahjuliha, Mozzarella ahjupraadi, Ahjupeekonit ribikondiga ning Ahjuribi. Kõige traditsioonilisema maitsega on Ahjukarbonaad, Peekoni ahjurull, Ahjupeekon ribikondiga ning Ahjuribid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles