Kaubamaja juubelinäitus tuletab meelde nõukogude aega

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaubamaja

Tallinna Kaubamajas on tänasest kõigile huvilistele avatud näitus «50 aastat Kaubamaja», kus saab muu hulgas näha huvitavaid stiilinäiteid nõukogudeaegsest kaubavalikust, töövahenditest ja vaateakende moest.


Näitus on avatud Tallinna Kaubamaja B-maja esimese korruse galeriis. Teenindajate vormirõivastele pühendatud eraldi väljapanekut saab vaadata teise korruse naistemaailmas Aura kohviku kõrval.

Alates 23. märtsist liigub kogu näitus edasi Tartu Kaubamajja, kus jääb avatuks kuuks ajaks.

Kaubamaja juubeliaasta projektijuhi Lenno Vaitovski sõnul võtab näitus kokku Eesti rõivakaubanduse lähiajaloo. «Näitus on kokku pandud erinevatest muuseumitest, endiste ja praeguste töötajate abiga kogutud ning Kaubamajas säilinud esemetest ja fotodest,» märkis Vaitovski.

Näitusel leidub tema sõnul meenutusi viie aastakümne vaateakendest, kaupluse sisekujunduselementidest, müügil olnud toodetest, lahedatest pakenditest ning kasutusel olnud töövahenditest.

«Et aastakümneid paremini meelde tuletada, on fotode kõrvale võimalik lugeda, mida põnevat sel ajal ka mujal maailmas toimus.»

Lisaks kõne all olevale väljapanekule korraldab Kaubamaja aasta jooksul veel kaks juubelinäitust. Augustis avatav «50 aastat Eesti moodi» annab põhjalikuma ülevaate moefotograafiast ja reklaamidest Eestis.

Aasta lõpus on näituse «50 aastat kingitusi» raames võimalik tutvuda viimaste aastakümnete populaarsemate nääri- ja jõulukingitustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles