Toetused kõiki vaesusest ei päästa

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa.
Töötukassa. Foto: Liis Treimann

Töötukassa andis sel nädalal teada, et 35 000 registreeritud töötut ei saa töötukassalt toetusi ega teenuseid ning abi ei saa ka need ligi 17 000 inimest, kes end arvele võtnud pole.


Toimetulekutoetust saavatel inimestel tuleb igasuguse lähedaste antud abiga ettevaatlik olla ja mõistlik on seda isegi riigi eest peita. Toimetulekutoetusest võivad ilma jääda näiteks need, kel suures hädas vanemad või sõbrad aitavad pangalaenu maksta, vahendas ERR Uudised saadet «Aeg luubis».

«Meil on olnud linnas probleeme sellega, et näiteks, kui noorel perel on pangalaen, mida ta ei jõua ära maksta ja tema eest maksavad näiteks lähedased, siis paraku seadus on selline, et ka see lähedaste poolt antud raha võetakse sissetulekuna arvesse ja siis ta jääb ka toimetulekutoetusest ilma,» rääkis Uku Torjus.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuamet on sellest kõnelnud sotsiaalministeeriumiga ja pöördunud abi saamiseks ka Linnade Liidu ja õiguskantsleri poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles