Ifi kahjuteadete arv on veerandi võrra kasvanud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleeile rammis troll Estonia puiesteel nelja autot. Tekkinud kahjud hüvitab kindlustus.
Üleeile rammis troll Estonia puiesteel nelja autot. Tekkinud kahjud hüvitab kindlustus. Foto: Karli Saul

Rekordlume tagajärjel on If Eesti Kindlustusele viimase kuu jooksul laekunud 2180 kahjuteadet.


«Seda on 23 protsenti rohkem võrreldes eelnevate nädalatega novembrikuus, mil valitsesid hoopis pehmemad ilmastikuolud. Samas on registreeritud kahjude arv samal tasemel, kui võrrelda aastataguse sama perioodiga,» ütles Ifi kommunikatsioonijuht Eva-Grete Aljas.

Enim on lumerohkel perioodil registreeritud sõidukikahjusid, kokku 1643. Nendest 862 olid kaskokindlustuse ja 781 liikluskindlustuse kahjud. Ülejäänud kahjudest oli 283 varakahju teadet, 118 õnnetusjuhtumi ning 136 reisikahju teadet.

Kaskokahjudest oli enim kokkupõrkeid teiste sõidukitega ning otsasõite muudele objektidele nagu aiad, liiklusmärgid ja teerajatised. Ifi kaskokindlustus hüvitab sõidukitele kõik sellised kahjud.

«Varakahjude osas on suurtest miinuskraadisest tingitult aga kasvanud hoopis näiteks tulekahjude arv. Viimasel ajal on igal nädalal registreeritud Ifis vähemalt üks suurem tulekahju, kus kahjusumma on üle miljoni krooni. Seega paneme inimestele väga südamele, et eriti ettevaatlik tuleb olla kütmisega ning vältida ülekütmist,» lausus Aljas.

Kohev lumi ei ole tema sõnul traumade arvu kasvatanud, pigem on kukkumise oht suurem siledal ja jäisel pinnal. Detsembri keskpaigast tänaseni on Ifile teatatud 118 õnnetusjuhtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles