Korteriühistute liidu soovitused enne kütteperioodi algust

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuringu kohaselt säästab mingil viisil energiat 56 protsenti eestlastest.
Uuringu kohaselt säästab mingil viisil energiat 56 protsenti eestlastest. Foto: SCANPIX

Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) paneb ühistutele südamele, et enne kütteperioodi algust kontrollitaks kindlasti üle kortermaja küttesüsteem.

«Vigane küttesüsteem viib soojakadudeni ja seda küll ei tohiks olla,» hoiatas korteriühistute liidu juht Urmas Mardi. «Praegu on küttesüsteemide hoolduseks viimane aeg, sest hooldus tuleb enne kütteperioodi algust kindlasti ära teha,» rääkis EKÜL Tallinna ja Harjumaa büroo juht Raimo Jõgeva.

«Läbi pesta tuleb filtrid, kontrollida automaatjuhtimist ja survet, vajadusel viia läbi püstikute
balansseerimine.» Samuti on Jõgeva sõnul pidevalt aktuaalne teema ka küttekulude vähendamine. «Ühistud hindavad kõrgelt oma ala spetsialistide nõu,» sõnas Jõgeva.

Korteriühistute liit korraldas sel nädalal ka küttesüsteemide hoolduse teemalise  Tallinna ja Harjumaa ümarlaua. Mardi sõnul on küte ja selle hind kortermajades peamine teema - kuna möödunud aastal näiteks Tallinna Küte hinda langetas, loodab Mardi hinnalanguse jätkumist pealinnas ka tänavu. «Loodan aga, et kaugkütte hind langeb üle Eesti - mitmel pool olid ühistud ikka väga raskes seisus, sest väikelinna kaugkütte hinnad ronisid juba Skandinaavia tasemele.»

Teine oluline teema on Mardi sõnul kaugkütte trassikaod - oletatavalt kaob sel moel kuni 30 protsenti soojustest. «Loodetavasti jätkavad soojusettevõtted torustikesse investeerimist, et trassikaod väheneksid ning elanike-soojatarbijate raha nii palju enam korstnasse ei lenda,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles