Õllefirma saadab vabatahtlikud Eesti kõrtse kontrollima

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlu.
Õlu. Foto: SCANPIX

A. Le Coq on asunud vabatahtlike õllekontrolöride otsingutele, kelle ülesandeks on kõrtsis õlut juues söögikoha taset kontrollida.

Töökuulutuses seisab, et kandidaat peaks teadma, milline on hea õlu, olema seltskondlik ja käima pubides. Alla 21-aastast tööle ei võeta.

Õlleköntrolör hakkab kontrollima Beer Star märgiga sertifitseeritud baarides õlle serveerimise kvaliteeti.  A. Le Coqi turundusjuhi Katrin Verniku kinnitusel peab pubi märgi saamiseks läbima õllesommeljee Kristjan Peäske koolituse ning hiljem oma oskusi ka serveerimiseksamil tõestama. Märk on olemas umbes 50 pubil ja söögikohal.

«Selleks, et olla kindel serveerimise kvaliteedi jätkuvas püsimises, oleme ellu kutsunud õllekontrolöride projekti.  Tegemist on isikutega, kes ise õlut eelistavad, keda huvitavad erinevad õlled ning kes ise on piisavalt nõudlikud tellitud õlle serveerimisele toitlustuskohas. Nende ülesandeks ongi anda tagasisidet meile ja toitlustuskohale oma hinnangu näol,» kirjeldas Vernik.

Õllekontrolöre otsitakse kuueks kuuks. Selle aja vältel peavad nad kindlaid pubisid ning söögikohti külastama ja neile hinnangu andma. Ankeedis antakse hinnang õlle serveerimisele. Näiteks, kas õlu on serveeritud õigest klaasist, kas temperatuur ja vahu kogus olid õiged, kas teenindaja teadis joogist piisavalt ning teenindas meeldivalt.

«Selleks, et kontrolörid teaksid õigetele asjadele tähelepanu pöörata ja samuti, et nad omaksid teadmisi, tehakse neile täpselt samasugune koolitus, mille on läbinud ka Beer Star sertifikaadiga tunnustatud pubide ja söögikohtade töötajad,» lisas Vernik.

«Kuna otsime sellele tööle vabatahtlikke, siis eraldi tasu me selle tegevuse eest ei paku. Küll aga on võimalus läbida Eestis suhteliselt ainulaadne koolituspäev ja saada uusi teadmisi õllest ja toidust,» lisas Vernik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles