Lugeja küsib: kas eksabikaasa peab mind teavitama oma nimevahetusest?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

«Olen sõprade kaudu kuulnud, et lapse ema abiellus mai alguses, nähtavasti muutis ka oma perekonnanime. Elatis, mis on kohtu kaudu välja mõistetud ja mida ma siiani lapse ema arvele maksnud olen, tuli minule tagasi. Kas ja kuidas peaksin edasi käituma? Kas lapse emal on kohustus mind teavitada pangaandmete muutusest või võib ta otsejoones kohtutäituri juurde marssida, kuna nüüd on mul juba võlgnevus? Ei leia, et see kuidagi minu süü oleks, kuna olen kaks korda üritanud elatisraha maksta oma arvelt. Mis mind antud juhul kaitseks? Lapse emaga on 0 kontakti, ta ei vasta minu kõnedele ega sõnumitele,» kirjutab isa.

Vastab jurist Hanna Kivirand õigusbüroost Puurits & Partnerid.

Iseenesest ükski seadus lapse ema Teid oma perekonnanime vahetamisest teavitama ei kohusta, kuid elatise kättesaamise huvides oleks ilmselgelt mõistlik ja põhjendatud Teid sellest teavitada.

Kui elatisraha lapse ema pangakontole ei jõua, on tal sisuliselt õigus alustada täitemenetlus elatisraha kättesaamiseks (vaatamata sellele, et Teie ei ole elatisraha mittelaekumises süüdi). Kui täitemenetlus algatatakse, on Teil võimalik pangakonto väljavõttega ilmselt tõendada, et olete üritanud korrektselt elatisraha tasuda, kuid lapse ema ei ole Teid teavitanud oma perekonnanime muutusest, mistõttu ei ole elatisraha lapse ema pangakontole jõudnud.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles