Lugeja küsib: miks ostetud joogivesi plastpudelis roiskub?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joogivee aparaadist pärit vesi võib plastpudelis jätta roiskunud mulje.
Joogivee aparaadist pärit vesi võib plastpudelis jätta roiskunud mulje. Foto: Margus Ansu / Postimees

«Ostan koju puhast joogivett ning võtsin seda tööle minnes pudeliga kaasa. Millegipärast muutus vesi plastpudelis imelikuks, nagu oleks roiskunud. Kuidas on see võimalik, sest poes müüdav vesi peaks ju olema eriti puhas?» soovib lugeja teada.

Vastab Saku Lätte müügi- ja turundusjuht Oliver Jaakson.

Korduvkasutatavas pudelis, eriti antud juhul tavajoogivee pudel, mida võib-olla ei hooldata nii spetsiifiliselt võivad looduslikud mineraalaineid, kokkupuutes õhus levivate bakteritega, tekitada mikrobioloogilisi ilminguid. Mis ei ole tervisele üldjuhul kahjulikud, aga mis jätavad visuaalselt ebahügieenilise mulje.  Seal mängib rolli nt otsene päikesevalgus, ruumi temperatuur, küttekehad, teised vedelikud, mida on pudelis kasutatud. Korduvkasutatavaid pudeleid, antud juhul kliendi enda joogiveepudelit, tuleb hoida jahedas ja pesta hoolikalt pesuvahendiga. Kindlasti mõjutab kliendi enda joogiveepudeli puhul selle puhtust veel see, kui seal on kasutatud eelnevalt kraanivett, mineraalvett, mahla jms.

Saku Läte joogivesi villitakse Saku vallas meie uues tootmishoones, kuhu kutsume alati ka kliente külla, et nad näeksid, kuidas  joogivesi jõuab pudelisse. Meie joogivesi läbib hoolika puhastuse ja kontrolli nii meie enda kvaliteedijuhi poolt kui ka Terviseameti poolt. Meie villimisliini kõige pikem osa kuulub korduvkasutatava taara puhastamiseks.

Meie joogivesi on kindlasti puhas kahjulikest ainetest, kuid sisaldab tervislikke ja looduslikke mineraalaineid näiteks rauda, magneesiumi ja kaltsiumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles