Energiasääst nõuab paksu rahakotti

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

Energia Avastuskeskuse teadus- ja arendusjuhi Aare Baumeri sõnul on tänapäevase energiasäästu näol tegemist kõrgtehnoloogiaga, mida ei saa endale soetada kõhna rahakotiga.

«Me ei saa minna kõrgtehnoloogiliste vidinate peale madala rahakotiga, see ei ole põhimõtteliselt võimalik,» ütles Baumer täna Energia Avastuskeskuses korraldatud energiasäästupäeval «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

Baumeri hinnangul võiks väiksema sissetulekuga inimese jaoks olla lahenduseks koostöö -  näiteks võiksid korteriühistud mõelda, milline on nende jaoks parimad energiasäästu võimalused.

Uuringute andmetel moodustab Nõukogude ajal rajatud ja halvasti soojustatud korterelamute aasta keskmine soojustarve 200-400 kWh ruutmeetri kohta.

Energiasäästupäeval tutvustati võimalusi, kuidas saab kodus ja tööl hoida kokku energiat ja raha, kasutades nii enda nutikust kui ka kaasaegset tehnoloogiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles