Mart Poom kutsub üles spordivahendeid annetama

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kampaania bänner.
Kampaania bänner. Foto: Uuskasutuskeskus

Tänasest 30. septembrini aitavad Itella SmartPOST ja Uuskasutuskeskus koostöös Eesti Jalgpalli Liiduga koguda kasutatud sporditarbeid ja -riideid Eesti lasterikaste perede sportlikele noortele.

Ettevõtmise «Uuele ringile!» käigus on võimalik SmartPOSTi pakiautomaatide ja Uuskasutuskeskuste vahendusel läkitada kasutatud sporditarbeid ja -riideid Põlvamaa ja Ida-Virumaa lasterikastele peredele, kelleni aitab saadetised toimetada Eesti Lasterikaste Perede Liit.

«Naljaga võib öelda, et kasvueas lapsed vahetavad varustust sama kiiresti kui tippsportlased. Suurte perede jaoks, kus spordihuvilisi rohkem kui paar tükki, on see mure eriti tuntav, seepärast kutsuksin kõiki üles kodus ringi vaatama, kas pole ehk seisma jäänud spordivahendeid, mis kellelegi teisele rohkem abiks võiksid olla,» pani inimestele südamele ettevõtmise patroon, endine tippjalgpallur Mart Poom.

«Lasterikkad pered ootavad spordiriideid ja -jalatseid ning kõiki sportimiseks vajalikke vahendeid, mis noortele spordiharrastajatele võiksid rõõmu pakkuda: nii jalg-, võrk- kui korvpallid, spordikotid, kaitsmed, erinevad jalanõud ja riided, miks mitte ka poksivarustus, judo-riided või uisud,» rääkis Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap. Tema sõnul on annetuste saajad seda rõõmsamad, mida paremas korras on saadetud kaup, sest see tagab turvalise ja hea enesetunde sportimisel.

Üks euro

Paki saatmine SmartPOSTi kaudu maksab 30. septembrini üks euro ja seda sõltumata kapi suurusest. Itella SmartPOSTi tegevjuhi Risto Eelmaa sõnul on saatekulu sümboolne ja aitab vältida olukorda, kus automaati mõtlematult või pahatahtlikult kasutataks. Kogunenud tulu antakse üle Eesti Lasterikaste Perede Liidule, et osta selle eest jalgpalle noortele vutifännidele. «Oleme rõõmsad, et SmartPOSTi jaoks juba traditsiooniks kujunenud algatusega on lisandunud uusi partnereid ja et suudame koondada üha suuremat hulka aidata soovivaid inimesi,» lisas ta.

Paki saatmiseks SmartPOSTiga tuleb kõik saadetavad esemed koguda ühte pakki, näiteks kilekotti ning märkida pakile märksõna «Uuele ringile». Kõik esemed peavad olema pakitud üheks saadetiseks ning paki maksimaalsed mõõtmed ei tohi ületada suurima kapi mõõtmeid (60x60x60cm). Kui pakk on pakiautomaadi lubatud mõõtmetest suurem, võib selle toimetada otse Uuskasutuskeskusesse.

Paki saatmiseks tuleb minna SmartPOSTi pakiautomaadi juurde, mis asuvad kaubanduskeskustes üle Eesti, valida automaadi puutetundlikult ekraanilt Uuskasutuskeskuse kampaania ning järgida automaadi edasisi juhtnööre.

Kampaanias osalemise detailse juhendi ja pakiautomaatide asukohad leiab SmartPOSTi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles