Uus Maa: Tallinna korterite hinnalangus jätkub

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus korterelamu Tallinnas.
Uus korterelamu Tallinnas. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Selle aasta teise kvartali jooksul on korterite hinnad Tallinnas võrreldes 2007. aasta sama perioodiga langenud kuni viiendiku võrra, selgus kinnisvarabüroo Uus Maa 2008. aasta teise kvartali turuülevaatest.

Kahetoalise uue korteri hind kesklinnas on keskmiselt 1,6–1,8 miljonit krooni. Väiksema ehk ligi 40-ruutmeetrise pinnaga korteri saab kesklinna äärealadele soetada ka 1,4–1,5 miljoni krooniga.

Uute ja vanade korterite hinnavahe kahaneb

Magalapiirkondades on vanemate korterite hinnad keskmiselt vahemikus 16 000–20 000

krooni ruutmeeter ning uute korterite hinnad 23 000–27 000 krooni ruutmeeter. Uute ja vanade korterite hinnavahe on kahanenud 30 protsendini. Uus Maa järgi on see äärelinna korterite puhul mõistlik ning peaks selliseks jäämagi.

Üürihinnad on langenud 500-1500 krooni

Tallinna üürikorterite turul valitseb aktiivne kauplemine, kuid pakkumine on käesoleval aastal olnud nõudlusest suurem. Seetõttu on alanenud ka hinnad. 2008. aasta jooksul on korterite üürihinnad Tallinnas langenud 500–1500 krooni korteri kohta, protsentuaalselt ligi 20–25 protsenti.

Tulu teenib magalakorter

Kuna korterite hinnad on langenud, on nüüd heaks investeeringuks ka keskmises seisukorras magalakorter, mille saab välja üürida. Pakkumisi on palju ning olemasolevast on võimalik välja otsida parimad ja soodsaimad ning kinnisvarast pikaajalises mõõtmes tulu teenida. Tegevust soodustab tänastes tingimustes aktiivne korterite üüriturg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles