Genfis näeb uut Artega GT kupeed

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Artega

Endine Rolls Royce’i boss Klaus Dieter Frers on koostöös autotööstuse ekspertidega loonud uue Artega GT kupee.

Auto, mille ametlik esmaesitlus leiab aset Genfi autonäitusel, on põhimõtteliselt sama suur nagu Volkswageni väike Polo luukpära: selle pikkus on 3,95 m, laius 1,87 m ning kõrgus 1,18 m, kirjutab Motorauthority.com.

Auto välisilme on loonud ei keegi muu kui Aston Martini endine disainer Henrik Fisker, tehnilise poole eest aga hoolitses endine Porsche insener Hardy Essig.

Auto kapoti all peidab end 3,6-liitrine V6-mootor, mis laenati Volkswagenilt. Mootori võimsuseks on 300 hobujõudu ning auto tippkiiruseks 270 km/h. Auto tootmist alustatakse selle aasta novembris Saksamaal Delbrückis ning selle müükijõudmist oodatakse järgmise aasta keskpaigast.

Auto loojad loodavad müüa autot niivõrd erinevatel turgudel nagu USA, Ida-Euroopa, Jaapan, Aasia ja Kesk-Ida, kuid esialgu piiratakse müüki siiski Saksamaaga.

Aastas hakatakse tootma vaid 500 Artega GT kupeed ning Saksa väljaande Auto Motor und Sport järgi peaks auto maksumuseks kujunema ligi 75 000 eurot ehk 1,17 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles