Pärnu Kaubamajakas laieneb poole võrra

Eno-Gerrit Link
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm aastat tagasi avatud Kaubamajakas suureneb maikuuks ligi poole võrra. Pärnu suurimas kaubanduskeskuses leiab pärast müügisaalide laiendamist koha 55 kauplust. Uutest tulijatest pakub lõviosa moekaupa.
Kolm aastat tagasi avatud Kaubamajakas suureneb maikuuks ligi poole võrra. Pärnu suurimas kaubanduskeskuses leiab pärast müügisaalide laiendamist koha 55 kauplust. Uutest tulijatest pakub lõviosa moekaupa. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kaubamajaka juurdeehitus on saanud oma tulevase väljanägemise, majas sees aga käivad hoogsad ehitustööd, sest veidi vähem kui kolme kuu pärast peaks uuenenud maja uksed avama.

Kaubamajaka praegusele pinnale lisandub 10 000 ruutmeetrit kaubanduspinda, misjärel on keskuse üldpind ligi 23 000 ruutmeetrit, kirjutab Pärnu Postimees.

Laienemise tulemusel suureneb keskuses tegutsevate kaubandusettevõtete arv peaaegu poole võrra, 32-lt 55ni.

Pärnu suurima kaubanduskeskuse avamine on planeeritud maikuu esimesse poolde, kui Kaubamajakas peab kolmandat aastapäeva.

Moekaupa tuleb juurde

Aktsiaseltsi Papiniidu Projekt juhataja Evelin Kusmani sõnade kohaselt tingis alles mõni aasta tagasi avatud kaubanduskeskuse laienemisplaani vana maja kitsaks jäämine ja moekauba osakaalu vähesus.

«Meie soov on Pärnus kaubavalikut laiendada. Moesektsioon oli meil enne puudu. Paljud inimesed kurdavad, et näiteks riideid peab Tallinnas ostmas käima, sest Pärnus on valik väga väike,» seletas Kusman uueneva kaubakeskuse laienemisplaane. «Huvilisi, kes tahtsid Pärnus kaupluse avada, oli palju. Otsustasime seda ära kasutada ja teistest siinsetest kaubanduskeskustest sammu ette astuda.»

Kusmani sõnade järgi oli kaubanduskeskuse võimalike üürnike huvi suurem, kui maja võimaldas. «Uute üürnike leidmine võttis üheksa kuud. Huvi oli väga suur, osa soovijaid jäi ootenimekirja,» seletas Kusman.

Alates maikuust leiavad pärnakad keskusest sellised tuntud rõivakauplused nagu Lindex, Re-Reserved, Seppälä, Mosaic, Terranova, CroppTown, Denim Dream, Timberland, Naomi.

Jalatsite valiku suurendamiseks avab avarama kaupluse ABC King.

Laieneb spordi- ja vabaajakauba valik, sest keskuses avab uksed ligi kahekordsele pinnale laienenud Rademar, muutunud asukohas Spantal ja uue tulijana Sportland.

Kaubamajaka juurdeehituse üheks suuremaks üürnikuks saab Taani päritolu kodukaubapood JYSK.

Suve jooksul avab keskuses kaupluse ka Rootsi suurim kodutekstiilide müügikett Hemtex, millele see on esimene kauplus Baltimaades.

Mais avab uksed Rootsi koduelektroonika müüja ON OFF.

Uudse lahendusena avatakse keskuse juurdeehituses hubane kohvik-raamatukauplus, kus toitlustuse operaatoriks on Pärnus populaarsust võitnud Piccadilly Café ja raamatutega kaupleb Apollo.

Kaubanduskeskuse ankurrentnikuks jääb endiselt Rimi, mis tegeleb praegu kontseptsiooniuuendusega, muutes kaasaegsemaks sisekujundust ja paigutades ümber peasissepääsu.

Kaubamajaka laienemisel kolivad majast välja mööbli- ja sisustuspoed, mis leiavad uue koha Lao tänaval, kuhu on koondunud teisedki selle kaubagrupi kauplused.

«See sobib mõlemale,» arvas Kusman. «Kaubamajakas ei ole niiviisi mööblikaubamaja ja mööbli ning sisustuskauba otsijad saavad kaubaga tutvuda ühes piirkonnas.»

Ainsa erandina tuleb Kaubamajakasse Sotka mööblipood, mis asus enne naabruses endises Citymarketi majas.

Sotka senisesse majja laieneb ehituskauba pood Espak.

«Ideaalis me seda ei näinud, kuid meil on Sotkaga kehtiv leping ja muud lahendust ei olnud kui nad meie uude majja kolida,» seletas Kusman.

Uues parklas 150 kohta

Kaubamajaka juurdeehituse juurde tuleb uus 150kohaline autoparkla, mis peaks seni tipptundidel tekkinud parkimiskohtade kitsikust leevendama.

Kusmani jutu järgi tekib uue maja valmimisel Kaubamajakast kuni K-Rautakesko kaupluseni ulatuv parkla-ala. «Endise Citymarketi parkla pole peaaegu kunagi sajaprotsendiliselt täis ja sinnagi saab parkida,» rääkis ta.

Papiniidu tänava kaubanduspiirkond valmistab liiklejatele parajat peavalu, sest fooritsüklid on lühikesed ja iga teeotsa juurest ei saa teha vasakpööret.

Kaubanduskeskuse juhataja sõnade kohaselt kaob tulevikus autojuhtidel vajadus Papiniidu tänaval seigelda, sest liiklemiseks saab kasutada parklasisest teed.

Kaubamajaka juurdeehitus maksab üle 150 miljoni krooni. Selle arhitekt on Tanel Tuhal arhitektuuribüroost Luhse ja Tuhal, projekteerimis- ja ehitustööde peatöövõtja on AS Oma Ehitaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles