NASA leiutis võimaldab miniaia luua

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Power Plant Growing Machine
Power Plant Growing Machine Foto: redferret.net

USA kosmoseagentuuri astronautide jaoks mõeldud leiutis lubab kodus miniaia luua.

Taimekasvatuspott kannab nime Power Plant Growing Machine ja seda saab kasutada köögiviljade, maitserohelise, marjade ja lillede kasvatamiseks, edastab The Telegraph.

Sellise taimekasvatusviisi puhul ei ole vaja aeda ega isegi mulda, vaid ainult toitaineid ja vett. Seemned pannakse toitainepatja, mis taime suuremaks kasvades vees lahustub. Masin töötab elektri abil.

NASA leiutis on tegelikult mõeldud astronautidele, et neil oleks kosmosemissioonide ajal värskeid köögivilju.

Taimekasvatusmasin toimib põhimõttel, et väikesed pritsid pihustavad taimejuurtele sobivas koguses toitaineid.  Teadlase sõnul kiirendab see tehnika taimekasvu.

Power Plant Growing Machine kasvatusmasinaid on kahes suuruses. Väiksem sobib väikeköögiviljade ja maitserohelise, suurem aga suuremate köögiviljade nagu näiteks kartuli kasvatamiseks.

Seda masinat katsetanute sõnul on taimekasv kiirem ja saak suurem kui tavapärastes välistingimustes kasvanud taimede puhul. 

USAs on see leiutis juba müügile jõudnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles