Rimi pakub loodussõbralikumaid kilekotte

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilekotid.
Kilekotid. Foto: AFP / Scanpix

Alates juulist on Säästumarketites ja Rimi kauplustes tavapäraste kilekottide asemel müügil keskkonnasäästlikumad, 33 protsendi ulatuses ümbertöödeldud plastikust valmistatud ostukotid.


«Kottide valmistamisel kasutatakse kolmandiku ulatuses korduvkasutatud plastikut ja seega on uued ostukotid oluliselt loodussõbralikumad,» rääkis Rimi Eesti Food AS turundus- ja kommunikatsioonijuht Evelin Mägioja.

«Uued müügil olevad kilekotid vahetavad varasemad täielikult välja ja nende hind jääb samaks,» lisas Mägioja

Biolagunevaid kotte on kahte tüüpi, ühed valmistatakse kõdunemist soodustavate lisanditega nafta baasil, mis erinevalt tavalistest kilekottidest lagunevad kiiremini, kuid samas ei lahustu nad keskkonnas täielikult.

Teist sorti biolagunevad kotid valmistatakse toidutoorainest nagu näiteks maisitärklis ja on seetõttu loodusressursimahukad. Selletõttu otsustatigi hoopis ümbertöödeldud plastikust kottide kasuks, rääkis turundusjuht.

Evelin Mägioja sõnul on Rimi Eesti Food kaalunud ka biolagunevate kilekottide müümist, kuid ekspertide soovitusel sellest mõttest loobuti.

Õhukesed puuviljade ja muu toidukauba täiendaval pakendamisel kasutatavad kilekotid valmistatakse tema sõnul esialgu veel tavapärase tehnoloogiaga, ent tulevikus on plaanis mõelda ka nende väljavahetamisele.

Mägioja sõnul korduvpakendatakse kaubad väikestesse kottidesse vaid klientide soovil ja kui varasemalt pisteti kassas hea klienditeeninduse nimel banaanid või kohukesed täiendavalt õhukesse kilekotti, siis nüüd seda enam keskkondlikel kaalutlustel ei tehta.

«Esmane soovitus on siiski tulla kauplusesse oma kilekoti või korduvkasutatava ostukotiga. Rimi valikus on mitmeid trendikaid tekstiilist ja ümbertöödeldud materjalidest valmistatud kotte, mille hulgast leiab igaüks oma maitsele sobiva,» soovitas Mägioja.

Ühtlasi rõhutas ta, et nii tavapäraste kui loodussõbralikemate kilekottidega tuleks käituda nagu muu plastikust olmeprügiga ja need sorteerituna vastavasse konteinerisse visata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles