Lugeja küsib: kellele kuuluvad korteriühistuga majas elektrijuhtmestikud?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

«Kellele kuuluvad kortermajas olevad elektrijuhtmed, mis tulevad peakilbist korterite elektri arvestisse (keldri peakilbist korrustel asuvasse kilpidesse)? Juhtmed, mis lähevad korteri elektri arvestist korteri elektri kaitsmetesse? Juhtmed, mis lähevad elektri kaitsmetest korterisse (koridori kilbist korterisse) ja korteri seina sees oleva elektri juhtmed?


Igal korteri omanikul on tehtud Eesti Energiaga leping ja omanikud arveldavad otse. Elektriarvestid kuuluvad Eesti Energiale ja need on plommitud - neid hooldab samuti Eesti Energia,» kirjutab lugeja.

Vastab jurist  Andry Krass  Kvatro Kinnisvarahaldusest.

Elektrijuhtmete näol, sõltumata asukohast, on tegu hoone olulise osaga, mistõttu kuuluvad need kaasomandi eseme koosseisu. Asjakohasteks säteteks on korteriomandiseaduse paragrahv 1 lõige 2 ja paragrahvi 2 lõige 2. Otseleping Eesti Energiaga ja/või korteriühistu tegutsemine hoones ei ole eeltoodud seisukoha puhul oluline.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles