Vaata, millise vaevaga saad oma kontod veebisaitidelt kustutatud

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebiküljele loodud konto kustutamine võib olla kaela murdev.
Veebiküljele loodud konto kustutamine võib olla kaela murdev. Foto: Panther Media / Scanpix

Veebiküljelt justdelete.me võib leida ülevaatliku tabeli, mis annab informatsiooni, millistel internetisaitidel on loodud konto kustutamine kõige lihtsam ja kus kõige keerulisem.

Samuti on suurema osa saitide juurde lisatud väike õpetus või selgitus, kuidas kontot eemaldama peaks.

Selgub, et kõige raskem on kontost vabaneda populaarsete teenusepakkujate nagu Skype, Adobe, Ask.fm, Amazon, Craigslist, iTunes/Apple ID, New York Times jt juures.

Näiteks Adobes tuleb konto kustutamiseks firmale helistada, alternatiivina võib saata ka e-maili. iTunesi/Apple ID puhul peab suhtlema klienditeenindusega. Skype´i nõudmised näivad eriti suured: tuleb kontakteeruda klienditeenindusega, teadma peab vähemalt viit kontakti oma nn sõbralistist, samuti kuud, mil konto loodi ning registreerimisel kasutatud e-maili aadressi.

Hõlpsamini saab eemaldada Facebooki, Twitteri, 9GAGi, Dropboxi, Last.fmi, eBay, Flickri, Foursquare´i, Instagrami, Tumblri, Google´i jt kontot.

Võimatu on väidetavalt lahti saada Couchsurfingu, Wikipedia, Pinteresti, Starbucksi jt kontost.

Vaata tabelit siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles