Pakiautomaatidesse on tahetud panna ka elusloomi

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Post24 pakiautomaat
Post24 pakiautomaat Foto: Eesti Post

Elusloomi, -linde, -kalu ja -putukaid üldjuhul postiga saata ei tohi, kuid erandkorras ja kokkuleppel on võimalik saata mesilasi, siidiusse ja kaane.

«Inimene küsis, kas kass saab pakiautomaadis ikka korralikult hingata, kui ta ööseks automaati hoiule jätta, et naaber ta hommikul sealt üles otsiks,» kirjeldas Eesti Posti kommunikatsioonispetsialist Kadri Tonka Õhtulehele, mida imelikku inimesed pakiautomaatidega ette võtta on soovinud. Kassi on tahetud pakiteenusega ka maale vanaema juurde saata.

Seda muidugi teha ei tohi ja isegi kui kassiomanik oleks salaja reeglitest mööda hiilinud, oleks kiisu õhtuse tühjendamise käigus ikkagi ööseks sorteerimiskeskusesse rännanud.

Tonka meenutas, et nad on rahvusvaheliselt aktsepteerinud kooskõlastust, kus taheti läbi Euroopa saata emamesilast, ent sellega kaasnesid väga kindlad nõuded. Itella SmartPOSTi tegevjuht Risto Eelmaa sõnul on ka nende pakiautomaatides mesilasi saadetud.

Kummalisematest asjadest on pakiautomaatide kaudu soovitud saata või saadetud lahtist õlut, sooje pirukaid, lahtiseid viinereid ning lekkima hakanud poolikut siga, meenutasid Tonka ja Eelmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles