Kaljatest: head rüübet on raske leida

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Testis osalenud kaljad.
Testis osalenud kaljad. Foto: Andres Haabu / Postimees

Kuigi kalja pakub oma kaubamärgi all ka mitu kodumaist tootjat, on tegelikult kõik poelettidel olevad joogid valmistatud hoopis Lätis või Leedus.

Kali on eestlaste jaoks olnud ajast aega üks õige suvejook. Sellest on aru saanud ka õllevabrikandid, kes toovad usinalt müügile uusi kaljasorte. Tarbija24 maitses nelja poodides müügil olevat kalja, mida reklaamitakse kui traditsiooniliselt tehtud jooki, samuti üht sellist, mida müüakse supermarketis vaadist, ja kalja, mis valmis Leedus toodetud kontsentraadist. Kuigi laita said kõik, jagus vähemalt pisut kiidusõnu neljale proovitud joogile. Üllatuslikult selgus, et eestikeelsetest siltidest hoolimata ei ole Eestis võimalik osta kodumaist kalja. Eestlaste kaljariiulid täidavad lätlased ja leedulased ning see võibki olla üks põhjusi, miks ükski proovitud kaljadest ei tekitanud tõelist ahaa-elamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles