TJA: riik mobiilsidevõrgu planeerimist ette ei kirjuta

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnilise järelevalve ameti juht Raigo Uukkivi.
Tehnilise järelevalve ameti juht Raigo Uukkivi. Foto: Erakogu

Tehnilise järelevalve ameti juht Raigo Uukkivi teatas, et ameti hinnangul on Postimees on tänases artiklis «Elisa: EMT tegi 4G võrgu rajamisel vigu» TJA poolt antud kommentaare valesti tõlgendanud ning riik ei saa telekomioperaatoritele ette kirjutada mobiilsidevõrgu planeerimist, tarnepartnereid ja tehnoloogilisi lahendusi.

«Eestis on 3 üleriigilise katvusega mobiilsideoperaatorit ja mobiilsideteenuste turul väga kõrge konkurents. Mobiilsidevõrgu planeerimine, tehnoloogiliste lahenduste ja tehnoloogia tarnija otsustamine ning sidevõrgu ehitus on iga ettevõtte ülesanne ja valik, mida riik ette ei kirjuta. Võimalusi on erinevaid ning nende kasutatavus sõltub konkreetsest olukorrast ja vajadusest,» selgitas Uukkivi, lisades, et nende valikute tagajärjeks on pakutavate mobiilsideteenuste hind ja kvaliteet, millest sõltub otseselt kliendibaas ja seega ettevõtte konkurentsivõime.

Uukkivi tõi välja, et tehnilise järelevalve amet teostab reeglipäraselt kõige laiapõhjalisemaid erapooletuid häälkõne ja mobiilse andmeside kvaliteedi mõõtmisi ning teeb vastavate analüüside tulemused ka avalikult kättesaadavaks.

«Mõõtmised näitavad, et häälkõnede kvaliteeti ja mobiilse andmesidet iseloomustavad tehnilised näitajad on keskmiselt väga kõrgel tasemel. Sellegipoolest, mobiilside kvaliteedist rääkides on oluline tähele panna, et häälkõne sarnaste mahtude juures on mobiilse andmeside mahud Eestis viimastel aastatel kasvanud kordades. Selline dünaamiline olukord ja mahtude kasv nõuab mobiilsidevõrkude pidevat arendamist kõikidel mobiilsideettevõtjatel sellisel moel ja sellistes kohtades, kus nende kliendid seda soovivad,» ütles tehnilise järelevalve ameti juht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles