H&Mi ihkasid tööle tuhanded eestlased

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hennes & Mauritz.
Hennes & Mauritz. Foto: SCANPIX

Rootsi kiirmoeketile Hennes & Mauritz AB (H&M) laekus tuhandeid kandideerimisavaldusi eestlastelt, kes kõik ihkasid töökohta sügisel Tallinnas avatavates esinduspoodides.

H&Mi Soome ja Baltimaade turundusjuhi Tiina Miettineni sõnul oli firma tohutu huvi tõttu avalduste kuhja suisa uppumas. «Oleme saanud tuhandeid avaldusi,» ütles naine. Ettevõte on Eestis palganud ligi 150 inimest – osal neist on varasem töökogemus mõne teise riigi H&Mi kauplusest.

«Oi, sinna oli ikka jõhker konkurents,» nentis Tallinnas elav ja rõivadisaini õppiv 23-aastane neiu (nimi toimetusele teada – toim), kes pidi pärast klienditeenindaja kohale kandideerimist leppima eitava vastusega. «Aga nad maksavad normaalset palka ka: kõigile alguses 4,40 eurot tunnis,» väitis ta.

H&M palga suurust ei avaldanud. «See sõltub muidugi positsioonist, kuid H&M pakub konkurentsivõimelist töötasu ja hüvesid, samuti karjäärivõimalust,» rääkis Miettinen.

Tallinnas elava tudengi sõnul koosnes värbamine kolmest voorust: personalifirma Manpower korraldatud grupiintervjuust, individuaalintervjuust ning viimaks H&Mi enda antud meeskonnaülesandest. Mõned läbisid esimesse vooru pääsemiseks lisaks telefoniintervjuu.

«Meeskonnatöö tähendas seda, et tulime umbes kümnekesi kohale ning meid jagati kahte rühma,» rääkis piiga. «Kumbki grupp pidi lahendama kaks ülesannet: üks oli vaateakna dekoreerimine ja teine riietele hinnasiltide panemine. Kusjuures viimase ülesande ajal käis keegi pidevalt mingeid küsimusi esitamas ja siis tuli mitme asjaga korraga hakkama saada,» kirjeldas ta.

Miettineni kinnitusel on enamik tööle võetud inimesi saanud juba koolitusi olemasolevates H&Mi kauplustes, peamiselt Soomes.

«Oleme kümme nädalat olnud nii Helsingis, Tamperes, Turus kui ka mujal linnades koolitusel ning kaks nädalat on veel jäänud,» rääkis Soomes H&Mis lähetusel olev 20. eluaastates naine (nimi toimetusele teada – toim). Tulevase dekoreerija sõnul läksid nad Soome koos eestlaste kambaga, kus neid vastavalt poodide vahel ära jaotati – mõned töötavad poes üksi, mõned mitmekesi kambas.

«Me otsime kõrgelt motiveeritud, töökaid meeskonnamängijaid, kes tahavad ise areneda ning on ettevõtliku loomuga. Isiksus on H&Mi jaoks väga oluline. Me arvame, et igaüks peaks H&Mis saama olla tema ise,» sõnas Miettinen.

Turundusjuht usub, et H&M on leidnud Tallinna suurepärase meeskonna ja nad ootavad pikisilmi, et kauplused lõpuks avatakse. H&Mi poed tulevad Kristiine ja Rocca al Mare keskusesse ning endisesse postimajja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles