Lugeja küsib: kes vastutab remondi eest, mille tagajärjel tekkis korteris liigniiskus?

Tarbija24
, Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soklikorruse korter.
Soklikorruse korter. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

«Korter asub sokli- ehk keldrikorrusel. Ühistu otsustas maja renoveerida, mis on nüüdseks lõpetatud. Nüüd aga on korteri seinad märjad ja niiskuskahjustus on rikkunud nii mööblit kui laminaati. Ühistult aru pärides selgus, renoveerimise juurde ei kuulunud täielik drenaaži paigaldus, mis oleks vältinud niiskuse korterisse pääsu, ehitaja ei anna garantiid sellise lahenduse puhul. Kes on vastutav tehtud-tellitud tööde suhtes, mis kahjustavad minu korterit? Kas ühistu oleks pidanud selliste murede tekkimise suhtes arvestama töid tellides? On minul õigust nõuda probleemi lahendust ja tekkinud kahjude korvamist?» küsib lugeja.

Vastab jurist Andry Krass Kvatro Kinnisvarahaldusest.

Renoveerimistööde eest vastutab töö teostaja tehtu ulatuses. Kui renoveerimistööde järgselt selgub täiendavate tööde teostamise vajadus ning korteriühistu keeldub neid teostamast/tellimast, siis on korteriomanik õigustatud korraldama tööde teostamise iseseisvalt, kusjuures tööde kulud on teised korteriomanikud kohustatud talle hüvitama. Asjakohaseks normiks on korteriomandiseaduse paragrahv 15 lõige 2.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles