Infot Peipsi veetemperatuuri kohta tuleb tikutulega otsida

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauksi rand Peipsi järve ääres.
Kauksi rand Peipsi järve ääres. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kuigi Peipsi on Eesti suurim siseveekogu, siis infot selle veetemperatuuri kohta naljalt ei leia. Samas on info väiksemate veekogude kohta igal pool olemas.

«Miks ametlikes veetemperatuuri andmetes ei kajastu mitte kuskil Eesti suurima järve Peipsi temperatuurid? Tundub, et sellist veekogu polegi justkui olemas, kuigi iga teine väike lomp on veetemperatuuri loendites olemas,» kirjutas Tarbija24 lugeja Lii Roosa.

G4Si pressiesindaja Julia Garanza sõnul mõõdavad nemad veetemperatuuri vaid nendes randades, kus on tööl nende vetelpäästjad. Seda tehakse vastavalt kohaliku omavalitsusega sõlmitud lepingule. «Pakun välja, et kui juba, siis pigem võiks sellist infot veel koguda/omada ilmateenistus,» arvas Garanza.

Ilmateenistuse teabeosakonna spetsialisti Valeria Siirandi sõnul saab Peipsi järve Mustvee vaatluspunkti veetemperatuuri andmeid vaadata nende kodulehelt.

Paljud meediaväljaanded saavad aga oma andmed G4Silt, sealhulgas «Aktuaalne kaamera». «Peipsi rand G4Si andmetes paraku ei kajastu. Lähima paigana näitab uudistesaade veetemperatuuri Narva-Jõesuus,» märkis Eesti Rahvusringhäälingu meediasuhete juht Anneli Tõevere-Kaur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles