Lugeja imestab: Eesti Prismas maksab mähkmepakk kuus eurot enam kui Soomes

Hanneli Rudi
, Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libero mähe maksab Soomes 14.45.
Libero mähe maksab Soomes 14.45. Foto: Lugeja pilt

Soomes töötav pereisa Heigo Vitsur imestab, miks Eesti Prismas küsitakse imiku vanematelt mähkmete eest märksa enam kui soomlastelt. Poeketi kinnitusel on tegu erinevate kauplustega, mida varustavad erinevad firmad.

Võrreldes Helsingi Ida-Keskuse Prismas ja Eesti Prismas müüdavat Libero mähkmepaki hinda, tõdeb Vitsur, et antud poekett võiks vabalt osta mähkmeid oma Soome poest letihinnaga ja kui need Eestis maha müüa, siis teeniks firma ikkagi korralikku kasumit.

«Kuigi Soomes on antud toote hind aastas tõusnud ühe euro võrra, ei jää ka Eesti sama toote hinnatõus sellele kindlasti alla, võib olla isegi edestab seda,» kirjutas lugeja. Mehe sõnul teab ta seda hästi, kuna tal on kaks väikest last, kellest noorim hakkab just mähkmeeast väljuma. «Viimase viie aasta jooksul, mis ma Soomes tööl olen käinud, olen  täheldanud seda, et paljud esmatarbekaubad maksavad põhjanaabrite juures samapalju või veidi vähem kui Eestis. Kuskilt midagi igatahes lonkab ja lausa kaht jalga korraga,» arvas mees.

«Prisma kaubanduskett Eestis ja Prisma kaubanduskett Soomes on küll ühe omaniku samasuguse kontseptsiooniga jaekauplused, kuid juriidiliselt on tegemist kahe erineva ettevõttega erinevates riikides,» selgitas hinnavahet Prisma kaubandusdirektor Jorma Rautanen. Mehe kinnitusel on Soome ja Eesti Prismadel teistsugune sortiment ja seetõttu on ka tarneahel ning hankijad erinevad.

«Mis puudutab kõnealust toodet, siis see toode on olnud Eesti Prismades selle aasta märtsist kuni juuni alguseni pikaajaliselt hinnaga 16.99,» rääkis Rautanen. Ta kinnitas, et mähkmete puhul on tegemist Prisma jaoks strateegiliselt tähtsa kaubaga ning seetõttu pakub pood alati igast suurusest vähemalt üht toodet väga hea hinnaga, sõltumata ostuhindadest. «Praegusel hetkel on tegelikult täpselt sama toode, kuid väiksemas pakendis müügil hinnaga 12.99. Toode LIBERO Comfort Fit Jumbo-pack XL 12-22kg (suurus 6), 46tk on Prismades müügil hinnaga 12.99, mis teeb toote tükihinnaks 28 senti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles