Tänasest tõusevad notaritasud mitmekordseks

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtuhaamer.
Kohtuhaamer. Foto: jupiterimages.com

Tänasest tuleb notari teenuste eest mitu korda rohkem maksta kui varem.


«8. juunil jõustub notariaadiseaduse ja sellega seonduvate seaduste muutmise seadus, mille üheks osaks on notari tasu seaduse muudatused, millega muudetakse fikseeritud suurusega notari tasusid keskmiselt 150- 250 krooni võrra. Muudatuse juures tasuks silmas pidada, et ei muutu need tasud, mille suurus sõltub tehinguväärtusest ehk enamikku notariaalselt vormistavate lepingute tasusid muudatus ei puuduta,» märkis Notarite Koja tegevdirektor Eve Strang.

Notari tasude muutmise vajadus tulenes naise sõnutsi esmalt sellest, et enamik muudetud tasudest olid ajale jalgu jäänud. «Näiteks kehtisid mitmed tasud suuruses
10-50 krooni juba umbes 15 aastat - osa 1996. ning osa isegi 1993. aastast. Seepärast ei olnud nende tasude arvelt enam kuidagi võimalik kvaliteetset õigusalast teenust osutada ega katta isegi nende toimingute tegemiseks vajalikke kulutusi,» kurtis Strang.

Näitena tõi Strang allkirja õigsuse kinnitamise tasu 10 krooni, mille vormistamiseks tehtavad kulud olid audiitorfirma hinnangul 2008. aastal umbes 200 krooni.

Täpsemad hinnamuutused leiad siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles