Kummalisim hinnaerinevus: saunaahi 149 või 450 eurot

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllatunud klient. Illustratiivne foto.
Üllatunud klient. Illustratiivne foto. Foto: Panther Media / Scanpix

Tarbija24 üleskutsele vastanud lugejad tõid välja mitmeid hinnaerinevusi, kõige hämmastavam tundus saunaahi, mis väidetavalt maksis Bauhausis 149 eurot ja Saunamaailmas ca 450 eurot.

Tõnn kinnitas, et tegemist oli täpselt sama ahjuga.

Kommenteerija nimega Apteegitibi hiljutine kogemus puudutas kosmeetikat. «Tahtsin osta kreemi Essex Hydrogel suurt pudelit – see on hea kraam küll, aga igavene kallis. Õnneks on olemas ravimiinfo. Ja mis ma näen: Tallinnas on apteeke, kus see maksab 10 eurot kopikatega, aga ka selliseid, kus maksab peaaegu 16,» kirjeldas ta. Apteegitibi lisas, et üldiselt on ta täheldanud Selveris kallimat kaupa ning Prismas odavamat – seda nii toidu kui ka kosmeetikatoodete osas.

Kommenteerija Kodanik kirjutas, et Bauhofi säästukampaaniad meenutavad Sotka allahindlusi. «Bauhofi soodustus on -50 protsenti ja kaup on ikka kallim kui kõrvalolevas K-Rautas või Espakis ja see on kogu aeg nii olnud. Unustage Bauhof!» Teda toetas Valgustaja: «Bauhofis maksis täpselt sama plaatimissegu kaks korda rohkem kui Espakis.»

Viimase väiteid ei uskunud aga Ahvike: «Too tšekid lagedale! Mina ei usu! Ma ostsin Rimist kartuli-vorstisalatit hinnaga 60 krooni kilo, aga Maximas oli 59 kr/kg. See oli nüüd krooni ajal.»

Ent Vibumees tõi eelmistest karakteritest konkreetsema näite: «Ostsin veebikauplusest Boxes Makita tolmuimeja VC3511L hinnaga 220 eurot. Hämmastav oli pärast näha, et Bauhofis küsitakse sama masina eest 411 eurot meistriklubi kaardiga. Kui see pole liigkasuvõtmine, siis mis see on?»

Linnusõbrale jäid talvel silma sama linnutoidu erinevad hinnad kauplustes: Prismas 6,40, ETKs 8,90 ja Bauhofis 11,90 eurot. Suslik leidis hinnaerinevusi õige mitu: O´Neilli talvetunked maksid esinduspoes 46 eurot, kõrval Sportlandis 91 eurot; ühed ja samad kingad maksid Rademaris 54 eurot, ABC Kingas 104 eurot; spordikott oli Sportlandis ca 50 eurot, Rademaris ca 70 eurot. «Nuta või naera, ei teagi kohe,» kirus Suslik.

Inimese nimega Mikk nägi, et Solarise toidupoes maksis liiter A. Le Coqi kalja 1,09 eurot, kuid oh üllatust: sama hind oli ka kahel liitril. «Okei, võib-olla oli mõni sent hinnavahet, nii täpselt ei mäleta, aga igatahes jäi kali ostmata. Ei saa ju osta ühte liitrit, kui sama hinnaga saab kaks. Kaht liitrit ma ei tahtnud – kotis liiga raske.»

Lisaks toodi veel näiteid Bauhofist: kui Espakis maksis lugeja kolme lambi eest 51 eurot, siis Bauhofis oleks samade lampide eest pidanud välja käima 171 eurot. «Kui keegi teine oleks rääkind, poleks uskunud,» nentis ostja.

Orbit White närimiskumm (üks pakk) pidavat ühe lugeja sõnul maksma Säästumarketis 45 eurosenti, R-Kioskis 90 eurosenti. Gin Grapefruit (1,5 liitrit) maksab väidetavalt Superalkos ligi 3 eurot, Rimis aga 1,75 eurot. Kaste Thousand Island oli tema sõnul Selveris hinnaga 2,65, kuid Maximas 1,65.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles