Häbelikud eestlased pelgavad proovikabiinis võõraid pilke

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Proovikabiin. Illustreeriv foto.
Proovikabiin. Illustreeriv foto. Foto: Svetlana Zaitseva / Õhtuleht

Kõige rohkem pelgavad üleskutsele vastanud Tarbija24 lugejad riidepoe proovikabiinis, et nende privaatsed toimingud jõuavad kas peegellae, läbipaistva kardina või kaamerasilma tõttu võõraste pilkudeni.

Peamiselt häiris lugejaid kaamerasilm, mis proovikabiini üritab pääseda. «Tallinnas Rocca al Mare keskuses häirib mind see, et kui sa oled New Yorkeri proovikabiinis, siis kaamera paistab täpselt kabiini nii, et peeglist on peegeldus kaamerasse. Hea trikk kaamerameeste poolt, aga ebamugav iseendale,» tõi Jaanika näite häirivast asjaolust. New Yorkerit mainisid teisedki.

Teine lugeja laitis Rocca al Mare keskuses asuvat Prisma kauplust, mille riietusruumi peeglist ta enda sõnul avastas kaamera. «Vaatan end peeglist ja näen, et lae all on must kuppelkaamera. Ehk siis, kui peegli ees seistes näen mina kaamerat, siis näeb ta ka mind, kes ma seisan peegli ees....paljalt,» kirjeldas ta ebamugavat situatsiooni. Prisma kinnitas, et kuigi proovikabiini peeglist on kaamerasilm nähtav, et saa seda piilukaamerana kasutada.

Kaks klienti kirjeldasid juhtumeid Stockmannis ja Tartu kaubamajas, kus nad mõneks hetkeks salongi jalutades oma rõivad proovikabiini jätsid. Kuid juba mõne sekundi pärast tõi turvamees neile jäetud asjad poodi järgi. «Küsisin temalt, et kuidas Te teadsite? Naine hakkas kogelema ja taandus. Riietuskabiinidesse pole vaja vahtida! Rohkem privaatsust! Eriti pesupoes,» pahandas lugeja.

Kuid Gerli peamiseks mureks oli hoopis peegellagi. «Müürivahe tänava Linette pesupoes on lagi peegeldav. Näed end ise alt ülesse vaadates ja näed ka kõrvalkabiinis riiete proovimist. Väga ebameeldiv,» tõdes ta.

Vähe nagisid

«Kindel «ei» kabiinidele, millel ees ripuvad läbipaistavad kardinad või kardinad, mis lihtsalt ei ulatu kabiini varjama,» tõdes üks lugeja, kellele sekundeeris teine, nentides, et näiteks Terranova proovikabiinis on «mõnusalt läbipaistvad» lardinad. «Viru Keskuse Mango poes on väga tobedad kabiinid, kus kardinaid on täiesti võimatu kinni panna, alati jääb mingi pilu ja kõik saavad sisse vaadata,» pahandas kolmas.

Kuid Manni häirisid kabiinide puhul mitmed asjaolud: külm ja katteta põrand, määrdunud vaip, ebaloomulik valdus, kitsas ruum, vähe nagisid, puudub istumise võimalus, teised piiluvad kardina pilust sisse. 

Teine suurem probleem oli ostjate jaoks just nagide puudus. «Vähemalt nii palju võiksid poed küll teha, et panevad normaalsed nagid seina. Sealjuures võiks kabiinis olla rohkem kui üks nagi – kuhugi pean ma ju oma riided ka riputama! Kui midagi peab põrandale viskama, siis ausalt öeldes viskan ma sinna pigem poe riided kui enda omad,» tõdes lugeja. Talle sekundeeris teine, kelle sõnul on nagid tihti juba muud pahna täis, nii on näiteks New Yorkeris.

Mõnda häiris ka halb valgus. «Olen mitmed riided Tartu kaubamajast ostmata jätnud, sest kabiinis paistad eriti vana ja paks (olen 49 ja kannan riideid 36-38). Koduses peeglis loomulikus valguses sellist tunnet ei teki. Soovitan ka panna rõhku normaalsele valgusele, mis ei muudaks rõivaste värvitooni ja ei näitaks inimese nägu ja keha nagu zombifilmis,» kirjutas Meelike.

«Kõige rohkem häirib valgus, mis toob esile absoluutselt kõik kehavead, näiteks tselluliidi jms. Tavaline päevavalgus ja isegi tavalised lambid reeglina kõike seda ikka välja ei too. Ma ei osta ju riietuseset, kui enne seda saan peeglist šoki,» tõdes teine naine.

Lisaks on oluline, et proovikabiinis saaks istuda, seda eriti pükse ostes. Toolid puuduvad näiteks Terranova ja New Yorkeri poodides. Mõistagi ei tohi riietuskabiin olla räpane. Kauplus Tally Weijl olevat väga pime.

Parimate proovikabiinidena kiideti Tallinna kaubamaja, kus on head kabiinid ja tunned end nagu kodus. Tunnustati ka Hilfigeri poode, BonBon Lingerie pesupoodi, kus on Kerstini hinnangul palju ruumi ja mõnus valgus. Hästi oli kabiinid lahendanud ka Marks&Spencer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles