Galerii: silmailu Kuressaare aiandus- ja lillepäevadelt

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuressaares toimusid aiandus- ja lillepäevad, millel sai tutvuda mitmesuguse kraamiga, roosiistikutest kuni maapealse keldrini. 

Aiandus- ja lillepäevad, mis sedakorda kandsid järjekorranumbrit 12, avati reede keskpäeval Kuressaare lossitagusel väljakul. Seekord kolmandat korda praeguse koha peal, varemalt toimus üritus lossipargis ja kuursaali ees.

Toidud, veinid, kuuseistikud, taimed, lätlaste poolt pakutud roosiistikuid, keraamika-, piima-, leiva, saiatooted , kohalikel ja Eesti retseptidel valmistatud hapukurgid, aiamööbel, kalastustarbed, remondikaubad. Neid ja palju, palju muudki sai kahe kevadpäeva jooksul kaeda laadaplatsil.

Ürituse korraldaja Reet Truuväärdi sõnul on varasemad lillepäevad keskendunud taimedele ja lillekaubale, siis tänavustel lillepäevadel on lisandunud kodu- ehitus ja remondikaupa. «Kohal on meil üle saja firma ja ettevõtja. Tore on tõdeda, et palju on osavõtjaid Lätist kuue ettevõtte näol, kõige kaugem külaline Leedust,» ütles Truuväärt.

Peipsi äärest, Alatskivilt on kohal juba mitmendat korda Arnold Suup  sibulate, hapukurkide ja kuivatatud kaladega. Suup kiitis väga laadakorraldust ja tema sõnul on Saaremaale alati tore tulla. Vesimentor OÜ Pärnust esitles keldrit , kus ehitisele läheb peale umber meetrine mullakiht, mis hoiab maasisest temperatuuri. Keldris on erinevad sahtlid kartulitele, porganditele, kapsastele, riiulid moosidele ja ka spetsiaalne veiniriiul. Sisekujundus on tehtud puidust  ja ühe laadakülastaja sõnul pole mõne mehe elutuba ka sellise ilusa välimusega.

Esimese päeva lõpus jagati välja neli auhinda, et tänada ja tunnustada kohaletulnud inimesi. Anti välja kaks võrdset väljanäituse auhinda, mille omanikeks said Kalsnava Arboretum ja projekt «Maja nagu vaja». Raskekaallase auhind omistati Pärnu firmale Vesimentor OÜ ja kõige kaugema nurga Antsu tiitliga pärjati leedulane Vytautas Neljubišis Utena linnast.  

Laupäeval valiti laadal ka Saaremaa kõige kenam kutsa, kelleks sai  Saksa lambakoer Vestkiefer Violeta. Koera omanik on koerakasvataja ja ka koerte treenimisega tegelev Niina Solotarjeva.

Kuressaare aianduse- ja lillepäevi on korraldanud 12 korda OÜ Saar ja Truuväärt ja selleaastase üritusega oli seotud kolm inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles