Turvakaamera paljastas automehaanikute hoolimatu käitumise

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehaanikutel läheb tööd tehes meelest, et neile ei toodud ralliautot testimiseks, vaid autot hooldamiseks.
Mehaanikutel läheb tööd tehes meelest, et neile ei toodud ralliautot testimiseks, vaid autot hooldamiseks. Foto: SCANPIX

Aastaid tuntud Eesti autoteeninduses käinud klient sai tänu tööle jäänud turvakaamerale teada, kuidas automehaanikud hooldusesse toodud sõidukitega ümberkäivad. Salvestist näinud firma maksis autoomanikule hüvitist.

«Teinekord on päris hea, kui teie autos on turvakaamera - siis näete, mida töökoja teenindav personal tegelikult teie autoga teeb,» kirjutas pealinnas elav autoomanik mõne nädala eest sotsiaalmeedias. Kuna firmaga õnnestus saada kokkuleppele, siis ei soovinud ta enda ega aastaid tema autot hooldanud firma nime avalikustamist.

«Pea iga kohaltvõtt päädis kummivilinaga ning teeninduse territooriumil ja selle ümbruses liigutades sõideti täiesti tuimalt ka suurematest aukudest läbi,» kirjeldas ta turvakaamera salvestust. Mehe sõnul õigustas ettevõte oma töötajate käitumist sellega, et mõnede autode omapära ongi kohaltvõttes kummi vilistada. «Aga usu mind, ma olen seda proovinud ja linnatänavatel korralikult haakuva suvekummiga on seda väga-väga raske teostada,» kinnitas ta Tarbija24le.

Mees esitas autofirmale salvestise ning nad said kompensatsioonis kokkuleppele.

Seda, et hoolduses autodega kõige paremini ümber ei käida, on kahtlustanud ka teised autoomanikud. «Mu sõber jättis auto hooldusesse, et vahetataks mingi väike jupp ja kummid ka. Jupiga venis nädal aega, aga kui ta auto tagasi sai, siis AVG kütusekulu näitas u 20+. Tegelikult kulub linnas 10-11. Kulutasid vanad kummid ilmselt lõpuni. Aga mida teha, kuidagi tõestada ei saanud,» kirjutas üks postituse lugejatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles