Poelettidele jõudsid omapärased jogurtid

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Farmi Kreeka jogurt.
Farmi Kreeka jogurt. Foto: Maag Piimatööstus

Farmi teatas, et lisab oma köögi-sarja  Kreeka ja Türgi jogurtid ning Valio täiendas oma Gefilus jogurtiseeriat huvitava viinamarja ja rohelise tee maitsekombinatsiooniga.

Maag Piimatööstus valmistab esimese Eesti tootjana termostaatmeetodil Kreeka ja Türgi jogurteid. Ettevõtte turundusjuht Ruta Kallaspoolik selgitas, et kui tavapärane jogurt valmib spetsiaalses jogurtitankis, siis termostaatjogurti tegemisel toimub toote hapendamine topsides.

Ta rääkis, et selline tehnoloogia jätab jogurti struktuuri «terveks» ja võimaldab säilitada toote konsistentsi -  jogurt jääb tihe, paks ja kreemjas. Uued jogurtid sobivad nii kastmete, magustoitude kui ka tervislike marjakokteilide valmistamiseks.

«Kuna tegemist on naturaalsete toodetega, siis tekib jogurti pinnale vadak,» märkis Kallaspoolik ja lisas, et 370-grammistes topsides olevate Kreeka ja Türgi jogurtite valmistamisel pole kasutatud paksendajaid ega stabilisaatoreid. «Lahjem, 2,5-protsendilise rasvasisaldusega Türgi jogurt on valmistatud Eesti piimast ning 10-protsendiline rammusam Kreeka jogurt Eesti koorest,» lisas Kallaspoolik.

Valio teatas aga, et täiendab Gefilus jogurtiseeriat erilise viinamarja ja rohelise tee jogurtiga, mis sarnaselt teistele Gefilus marja- ja puuviljajogurtitele on laktoosivaba ning sisaldab D-vitamiini.

«See on täiesti uus maitsekombinatsioon, mille järgi on maasika, vaarika ja teiste harjumuspäraste maitsete kõrval tekkimas üha suurem nõudlus,» selgitas Valio Eesti turundusdirektor Krista Kalbin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles