Tallinna-Saue bussiliini graafik muutub kapitaalselt

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saue liin sai kuulsaks, kui seni seda teenindanud Atko liinibuss peatuses maha põles.
Saue liin sai kuulsaks, kui seni seda teenindanud Atko liinibuss peatuses maha põles. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kui seni sõitsid bussid Tallina ja Saue vahel kaks korda tunnis ja umbes 30-minutiliste vaheaegadega, siis alates 1. maist  sõidavad bussid tipptunnil umbes 20-minutiliste vahedega, keset päeva aga on väljumiste vahed pikemad kui seni.

Alates 1. maist lisandub Saue-Tallinna (Balti jaam) suunal  päevas neli väljumist ja Tallinna-Saue suunal kaks lisaväljumist, teatas Hansabuss. Hommikune tipptund Tallinna suunas sai juurde kaks väljumist ning lisati üks senisest varasem väljumine. Uues sõiduplaanis on hommikused Balti jaama jõudmise ajad järgmised: 6:55, 7:25, 7:45, 8:05, 8:30 ja 8:55. 

Lihvitud sai ka endise liini number 190 kiirust, mis vana graafiku järgi oli ligi 5 minutit linna jõudmisel aeglasem kui 191,  ja tegi aega parajaks kas liinil olles või mõnes peatuses.

Samuti on lisatud üks varasem liin Tallinnast Saue suunal, mis väljub Balti Jaamast 6:30. 

Vastu tulles reisijate soovile on muudetud viimane väljumine Tallinnast 5 minutit hilisemaks.

Laupäeval on Saue – Tallinna suunal lisatud kaks väljumist. Hommikul väljub esimene buss senisest varem ja jõuab Balti jaama kell 8:25 ning viidud viimane Tallinnasse jõudmine hilisemaks. Tallinna-Saue suunal on lisatud üks reis.

Pühapäeva peamiseks muutuseks on hommikuse Tallinnasse jõudmise nihutamine tunni võrra varasemaks ja seda lisareisi arvelt.

Põhimõtteline liiklusskeemi muutus toimub Saue nn siseringi kasutajatele. Et tagada jätkuvalt Saue linna sees sõitmine, on jäetud busside sisenemine Saue linna eri tänavate kaudu ja need markeeritakse vastavalt numbriga 191 ja 191A.  191 siseneb Tule tänava kaudu ja väljub Tõkke tänavalt, ilma et teeks ümber pööramist enne Keila maanteed. 191A siseneb Tõkke tänavalt ja väljub Tule tänava kaudu, teenindades ära endise  nn siseringi reisijad, kes varem kasutasid Tõkke peatusest tagasi Saue linna suunduvaid busse. Erinevalt tähistatud liininumbrid on välja toodud kõikides sõiduplaanides ja sõidavad ringe kordamööda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles