Riigikohus kaevandusõnnetusest: töötaja süü ei välista tööandja süüd

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Põlevkivi Estonia kaevandus. Pilt on illustratiivne.
Eesti Põlevkivi Estonia kaevandus. Pilt on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Naistöötaja, kes sai kaks aastat tagasi Narva karjääris tööõnnetuses raskelt vigastada, suutis riigikohut veenda, et kaks alama astme kohut on eksinud, kui leidsid, et ta oli oma vigastustes ise süüdi.

2010. aasta 25. märtsil Narva karjääri Viivikonna laadimiskompleksis kukkus põlevkiviproovide võtmisega tegelnud Diana käele vasarpurusti, mille tagajärjeks oli käeluu hulgimurd, kirjutab Põhjarannik.

Kannatanu esitas Eesti Energia Kaevanduste vastu hagi, leides, et õnnetuse põhjustas tööandjapoolne ebapiisav väljaõpe. Eesti Energia Kaevandused hagi ei tunnistanud, teatades, et Diana oli läbinud vajalikud ohutusalased juhendamised nii laadijana kui proovivõtjana.

Nii Viru maakohus kui Tartu ringkonnakohus asusid kaevanduskontserni poolele ja leidsid, et hagi on põhjendamata.

Seevastu riigikohus leidis, et Eesti Energia Kaevanduste vastutus juhtunu eest oleks välistatud vaid juhul, kui Diana oleks tahtlikult tekitanud endale kehavigastuse.

Täpsemalt saab juhtunu kohta lugeda siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles