Tarbijad eelistavad aina enam väikseid kirsstomateid

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirsstomatid.
Kirsstomatid. Foto: Svetlana Zaitseva / Õhtuleht

Rimi teatel muutuvad klassikalise suure tomati kõrval üha populaarsemaks teised sordid – eelmisel aastal kasvas nende kauplustes väiksemate tomatisortide müük 30 protsenti.

«Tarbijate seas on aina populaarsemaks muutunud kokteiltomatid, punased ja kollased kirsstomatid ning mini-ploomtomatid. Väikeste tomatisortide müük kasvas eelmisel aastal 30 protsenti ja sel aastal ootame tänu laienenud sortimendile veelgi suuremat kasvu,» lausus Rimi turundus- ja kommunikatsioonijuht Andrija Lilleoja.

«Eriti menukaks on kujunenud Safari väike kirsstomat, mis on sortimendis aastast 2011 ja mida ostetakse iga aastaga üha paremini. Näiteks käesoleva aasta nelja kuu müügitulemused on sellel välimuselt tumerohelise ja punasekirjul tomatil olnud pea veerandi võrra suuremad kui möödunud aastal,» kommenteeris Lilleoja.

Väikesed tomatisordid on võrreldes tavasuuruses tomatitega magusama maitsega ning sobivad hästi kasutamiseks salatites, pastaroogades ja võileival.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles