Lugeja küsib: kuhu kadus Eesti Energia koduleheküljelt börsihind?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Börsihind.
Börsihind. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tarbija24 lugeja soovis teada, kuhu kadus Eesti Energia koduleheküljelt börsihind, mida ta iga päev jälgimas käis. «Otsisin seda juba veebruarikuus ning nüüd käisin ka üleeile vaatamas ja ikka ei leia kuskilt! Miks puudub Eesti Energia koduleheküljel börsihind sellisel kujul nagu see varem oli?» küsis lugeja.

Vastab Eesti Energia pressiesindaja Eliis Vennik.

Jah, enne tõepoolest oli meil päevane börsihind veebis välja toodud, ent nüüd kui turg on avanenud ja igakuine infovoog veidi seetõttu muutunud, on meie veebilehelgi toimunud mitmeid muudatusi.

Eesti Energia kodulehel on toodud kuu keskmine aritmeetiline ja kaalutud keskmine börsihind, sest just see on kliendile tähtis. Arve esitatakse just selle kuu kaalutud keskmise hinna järgi, mida näeb siit

Samas saab igaüks lausa tunnikaupa põhjamaade elektribörsi NordPool Spot kodulehel elektri börsihindu jälgida. Samas tuleb silmas pidada, et börsihinnad ning seal toodud keskmised on aritmeetilised ning kliendi elektriarvel väljendub kaalutud keskmine börsihind, lisanduvad maksud ning müüja marginaal. Seda saab vaadata siit. Eesti hinnapiirkond on seal EE. Seal lehel saab võrrelda ka Eesti hinnapiirkonna hindu näiteks teiste lähinaabrite piirkonnahindadega, vaadelda ajaloolist statistikat jne.

Hea selgituse muutuv paketi hinna kujunemisest võib leida siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles