Aegunud dokumendi vahetus võib tuua ootamatuid takistusi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaardid.
ID-kaardid. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Kui isikut tõendava dokumendi vahetuseks selle aegumise korral saab avalduse saata kirja ja interneti teel, siis dokumendi kättesaamine võib tuua halva üllatuse neile, kel ei luba tervis linna dokumendile järele minna, sest selle järgi ei saa saata mõnd pereliiget ega isegi mitte oma last.

Kui inimene ise ei suuda liikuda, teeb vallavanem sotsiaaltöötajale volituse ja sotsiaaltöötaja saab dokumendi ära tuua, kirjutab Lääne Elu.

Tõrge tekib, kui abi vajav inimene ei ole selle omavalitsuse registris, kus ta parajasti elab, näiteks on ta elukoht Taeblas, aga sisse on kirjutatud Tallinnasse.

Isikut tõendava dokumendi väljaandmisel peab väljaandja veenduma, et dokumendil on õige  inimese andmed  ja et see antakse õigele inimesele ning seetõttu on nõutav isiklik pöördumine dokumendi väljaandja poole, selgitas  politsei– ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo nõunik Katrin Rohtla.

Rohtla oli päri, et selline nõue võib olla ebamugav, kuid seda on vaja, et vältida identiteedivargust ja dokumendi kuritarvitamist, kuid ta kinnitas, et politsei– ja piirivalveamet ei pea praegust olukorda ideaalseks ning püüab uue menetlusinfosüsteemi loomisega leida mugavamaid lahendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles