Korteriühistu esinaine: igal esmaspäeval upume prügisse

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühjendamata prügikonteinerid.
Tühjendamata prügikonteinerid. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eesti Korteriühistute Liidu liikmed kurdavad, et pealinna prügivedu tekitab ühistutele probleeme.

«Aastakümneid ei teadnud ühistud, mis on prügiprobleem, kõik laabus, ehitati välja prügimajad jne, nii ka meie majas. Pärast prügiveo hankekonkursi korraldamise süsteemi on vähemalt Tallinn hakanud uppuma prügisse. Konkursi võitnud firmad on hakanud lihtsalt nahaalselt suhtuma oma kohustuste täitmisse ehk pürgi vedamisse. Meie ühistus alates talve saabumisest on igaesmaspäevane lugu, kus upume prügisse, sest prügiveofirma ütleb, et täispargitud tänaval ei ole võimalik prügiautol nädalavahetusel liikuda,» kurtis korteriühistu Kivila 21 juhatuse esinaine Ellen Põld.

Ta jätkas: «Siinkohal mainin ära, et kaks aastat tagasi oli kordades lumisem talv ja hullemad teeolud ja tol ajal meid teenindanud ettevõtetel polnud kordagi probleemi teeolude tõttu, neil oli kitsastel tänavatel liikumiseks vastav transport. Tol ajal teenindas meid pool talve Upakkterminal ja pool talve Adelan, kummalgi polnud probleeme. Alates Ragn-Sellsi ajast on iga väikseim teekonarus takistuseks, kusjuures igat tühjendamata korda peame me tõestama, sest alati ei tunnistata ka tegemata jätmisi, viimasel korral lausa olime sunnitud filmima möödasõitu.»

Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liikme Urmas Mardi sõnul on kahtlemata tegemist tõsise küsimusega: «Ühelt poolt on hanke võitnud firmal väga lihtne vastutus ühistutele lükata ja teha selgeks, et tänav ei tohi olla autosid täis pargitud. Teisalt pole suurte kortermajade juures piisavalt parkimiskohti, nii et ka suurettevõte võiks püüda ühistuid mõista ja koos prügiprobleemile lahendusi otsida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles