Korterelamud võtavad pankadelt mehiselt laenu

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja renoveerimine.
Kortermaja renoveerimine. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Eelmisel aastal väljastasid pangad korterelamutele laene 36 miljoni euro ulatuses, mis on üle poole rohkem kui tunamullu, laenu võttis mullu 391 korterelamut.

Kokku on korterelamutele väljastatud laene alates 2001. aastast 208 miljoni euro ulatuses, laenu on võtnud hinnanguliselt 6000 korterelamut.

«Korterelamute laenuturg on teinud läbi suure arengu. Rekonstrueerimistoetus on motiveerinud korterelamuid terviklikult rekonstrueerima ning suurendanud laenude ja laenukäenduste väljastamist. Laenuturgu on muutnud aktiivsemaks ka soodsa intressiga pikaajaline Kredexi renoveerimislaen, mis suurendas korterelamute huvi laenuvõtmise vastu märkimisväärselt. Samas on inimesed kriisi tagajärjel täiendavate kohustuste võtmisel jätkuvalt ettevaatlikud,» ütles Kredexi eluaseme ja energiatõhususe divisjoni juht Mirja Adler.

Kõigist eelmisel aastal Eestis korterelamutele välja antud laenudest moodustas korterelamulaenu käendusega laen 4,8 miljonit eurot, mida Kredex käendas 2,8 miljoni euro ulatuses.

Viimase kümne aasta jooksul oli suurim korterelamulaenude maht 2008. aastal, mil korterelamutele väljastati laene kokku 63 miljoni euro ulatuses. Pankade poolt korterelamutele väljastatud keskmine laenusumma on tänaseks ületanud 2008. aasta taseme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles