Galerii: koolilapsed õpivad päästekomandodes ohtusid tundma

Küllike Rooväli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Reaalkooli kolmanda klassi lapsed läksid eile Lilleküla päästekomando õppeklassist ära, kaasas paksud mapid koduste ülesannete ja kokkupandavate tuletõrjeautodega.

Päästja Madis Klaasseni antud tunnis uuriti põhjalikult, kuidas saab tulekahju alguse, millised on suuremad riskiallikad kodus ning kuidas tegutseda õigesti siis, kui tulekahju on juba puhkenud. Alates sellest nädalast ootavad päästjad üle Eesti komandodesse tuleohutusalaseid teadmisi omandama ligi 12 000 algklasside last, kes saavad järgmise kolme kuu jooksul õppida tulega seonduvaid ohtusid ja õiget käitumist. Koolituste käigus räägitakse lastele, mis juhtub siis, kui süüdatud tikk kukub maha, põlev küünal on asetatud ebakindlale alusele, ahjul on praod või pliidil on läinud kõrbema toit.

Laste õpetamisel panevad päästjad rõhku eelkõige nende teadmiste jagamisele, mis on õpilastel nõrgemad. Igas Eestimaa paigas võetakse luubi alla just need teemad, millest selle piirkonna lastel vajaka on. Näiteks Harjumaal ja Pärnumaal räägitakse lastele põhjalikumalt, millised on ohud elektrijuhtmete ülekoormamisel.

Lastele antakse koju kaasa ka ülesanne joonistada koos perega oma kodu evakuatsiooniplaan. Uuringud näitavad, et enamik Eesti peredest ei räägi kodus õnnetuse korral käitumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles