Norras sai bestselleriks raamat puuriida ladumisest

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuriit.
Puuriit. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Norras sai bestselleriks raamat, milles kirjutatakse küttepuude raiumisest, kuivatamisest, puuriita ladumisest ja ka nende põletamisest.

Raamat pealkirjaga «Solid Wood: All About Chopping, Drying and Stacking Wood – and the Soul of Wood-Burning» oli aineseks suisa telesaate tegemiseks, mis on Norra rahvusringhääligu NRK telekanali eetris reede õhtuti. Telesaates näeb peamiselt inimesi, kes teevad metsas küttepuid ja jutustavad omavahel. Hiljem näeb eetris juba kaminatuld põlemas, kirjutab New York Times.

Riigis, kus 1,2 miljonis majapidamises asuvad kaminad või tuleasemed, on teema kõigile hingelähedane. Ligi miljon inimest ehk 20 protsenti riigi rahvastikust keeras möödunud reedel ühel hetkel pilgu just selle NRK kanali programmi vaatamiseks. Pole kahtlustki, et tegemist on populaarse teemaga.

«Me saime umbes 60 SMSi inimestelt, kes kaebasid oma puuriitade üle,» kommenteeris raamatu autor Lars Mytting. Nimelt ei suutnud Myttingi sõnul inimesed ära otsustada, kas puud tuleb riita laduda puukoor ülespool või vastupidi, allpool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles