Tallink märgistab Rootsi kruiisilt tubakat ostnute piletid

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaev Baltic Queen.
Kruiisilaev Baltic Queen. Foto: Priit Simson

Ahvenamaal peatuvate Tallinki laevade poodides tuleb tubaka ostmisel sellest aastast ette näidata laevapilet, millele tehakse märgistus kui inimene ostab lubatud koguses või rohkem maksuvabastusega tubakatooteid.

Tallinki kommunikatsioonijuhi Luulea Lääne sõnul tehakse märgistus nende reisijate piletitele, kes on ostnud Ahvenamaal peatuvatelt kruiisilaevadelt kas maksuvabastuse normis või üle selle sigarette. Tema sõnul on tegemist koostöös tolliga tehtava ennetustööga, et vältida maksuvabastuse kuritarvitamist.

«Siin Eesti toll asjasse ei puutu - vastav kokkulepe on tehtud Rootsi tolli ja Tallinki vahel,» kinnitas Maksu- ja tolliameti avalike suhete juht Ivi Papstel, kelle kinnitusel oli algatus tulnud Rootsi tolli poolt.

«Inimesed ostsid Stockholmi suunduvalt laevalt suurtes kogustes tax-free sigarette, samas kui maale tohib neid tuua vaid ühe ploki ehk 200 tükki,» põhjendas Papstel, kelle sõnul viidi laevalt maale sigarette isegi kasti kaupa. Ühes kastis on 10 000 sigaretti.

«Siis leppisid Tallink ja Rootsi toll omavahel kokku, et inimene saab osta ühe ploki ehk 200 sigaretti ja seda laevapileti ettenäitamisel. Et ta teist korda sama piletiga sigarette ostma ei tuleks, siis antud pilet lihtsalt augustatakse,» selgitas Papstel.

Ahvenamaal peatuvatel laevadel on võimalik müüa maksuvabastusega tooteid. Vastava maksuvabastusega tohib oma tarbeks tuua Rootsi 200 sigaretti ja Eestisse 40 sigaretti. Ülejäänud koguse peab reisija tollis deklareerima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles