Ka Haapsalus kahtlustatakse koerte mürgitamist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ka Haapsalus kahtlustab üks loomapidaja koerte mürgitamist pärast seda, kui tema pere lemmikloom ootamatult suri.

Loomakliiniku arst leiab, et mingiks paanikaks siiski põhjust pole, kirjutab Lääne Elu.

Üks koeraomanik hoiatab Facebookis, et Haapsalus on inimene või mingi grupeering, kes paneb kõige käidavamatesse kohtadesse mürki, mis pidi olema väga hea lõhnaga ja maitsega. Värskem postitus ütleb: «Meil juhtus see (ja ka ühel teisel koeral) Kuuse tn poolel teel Kastani kaupluse poole. Rohkemat ei oska kahjuks öelda, aga see mürk võtab kiiresti ja valulikult.»

Haapsalu loomakliiniku arst Reena Nuiamäe ütles, et teab kaht surmajuhtumit, mille puhul koeraomanik kahtlustab looma mürgitamist. Kuna aga lemmikloomi pole lastud lahata, ei saa kinnitada, et surma põhjustas mürk, sest variante, millesse need koerad surid, võib olla sadu.

Kõnealustel koertel olid arsti sõnul üsna erinevad sümptomid, ühiseks sümptomiks oli oksendamine, aga see võib olla ükskõik millest, kommenteeris arst. Ta lisas, et tema kogemuse järgi kipub säärastel juhtudel emotsionaalne loomaomanik kahtlustama naabrit mürgitamises. Küll aga soovitas loomaarst mitte lubada koertel õues midagi süüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles