Kasside kiibistamine muutub Tallinnas kohustuslikuks

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiisu.
Kiisu. Foto: Toomas Toots

Tallinna Keskkonnaametis on ettevalmistamisel koerte ja kasside pidamise eeskirja muutmise eelnõu, millega kavatsetakse kehtestada kasside mikrokiibiga märgistamise ja registreerimise kohustus alates 1. jaanuarist 2015.

Tallinna linnapea Edgar Savisaare sõnul on linn tänu koerte kohustuslikule kiibistamisele hulkuvate koerte probleemi peaaegu täielikult lahendanud, kuid kodutud kassid teevad siiani muret kõigile loomasõpradele.

«Siiani on kasside kiibistamine olnud vabatahtlik ja seda on kasutanud ainult kallite tõuloomade omanikud. Linnavalitsuse poole on pöördunud mitmed eraisikud ja väikeloomadega tegelevad kodanike ühendused, kes valutavad südant inimliku hoolimatuse tõttu tänavatele jäetud peremeheta loomade pärast, nähes lahendust just kohustusliku kiipimise nõude sisseviimises,» ütles linnapea.

Tallinna Keskkonnaamet korraldab käesoleva aasta aprillist-oktoobrini kõikides Tallinna linnosades kasside kiipimisaktsioone, kus linna elanikud saavad oma kassid soodushinnaga kiipida ja registreerida.

Kiipimisaktsioonid on kavas läbi viia iga linnaosa kolmes kõige külastatavamas tõmbekeskuses (kaubakeskuste, turgude või asutuste parklad, väljakud jms). Kiipimisaktsioonidele eelneb teavituskampaania. Kampaania detailid selguvad hankemenetluse käigus.

Kavandatava määruse kohaselt muudetakse Tallinna koerteregister, mis peale kasside kiibistamise kohustust hakkab sisaldama andmeid ka kasside ja nende omanike kohta, Tallinna lemmikloomade registriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles