Eestlanna sihib maailma parima koka tiitlit

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heidy Pinnak
Heidy Pinnak Foto: Kulinaaria.ee

Restorani Egoist peakokk Heidy Pinnak ning üheksaliikmeline Eesti meeskond püüavad Prantsusmaal maailma mainekaima kokandusvõistluse Bocuse d'Or-i peavõitu.

Võistlus toimub 29. ja 30. jaanuaril legendaarse koka Paul Bocuse'i kodulinnas Lyonis. Traditsiooniliselt iga kahe aasta tagant toimuvat Bocuse d'Or-i nimetatakse ka kokkade olümpiaks, kuna omavahel võistlevad tiheda konkursisõela läbinud parimatest parimad üle kogu maailma.

Finaalis võtavad omavahel mõõtu kokad 24 riigist ja viiest maailmajaost; Pinnak on nende seas ainus naissoost kandidaat. Koha lõppvõistlusel tagas edasipääs kevadel Brüsselis toimunud Euroopa eelvoorus.

 Eesti meeskonda kuuluvad lisaks Pinnakule islandlasest treener Ragnar Ómarsson ja samuti Islandilt pärit abikokk Ari Gunnarson. Viis ja pool tundi kestval võistlusel tuleb Pinnakul esitada nii liha- kui kalakandik. Etteantud kohustuslikeks tooraineteks on tänavu Iiri veise sisefilee ja seljatükk, kalamenüü tuleb üles ehitada paltusele ning lobsterile.

Eesti toodetest leiavad oma tee võistluskandikule näiteks Jõgeva kollase kartulisort, Vana Tallinna liköör, vutimunad, köögiviljad ja rukkileib. Liha maitsestamisel kasutatakse kadakamarju, kalale annab suitsumaitse männivõrsete aroom.

«Ihkan näidata, et Eestil on maailmale pakkuda nii kokkade kui kohalikust toorainest tõukuva köögi tippklassi. Tahaks loota, et see ärgitab noori Eesti kokkasid püüdlema kõrgele, väärtustama kodumaiseid traditsioone ning neid uueks looma,» lausus võistluseks üle aasta intensiivselt harjutanud Pinnak.

Eesti võistleb teisel päeval ehk 30. jaanuaril. Otseülekannet saab kella 12-19.30 ajal jälgida SIIN.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles