Tihedad lendajad kalduvad enam testamenti koostama

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna notari Priidu Pärna sõnul näitab testament tegelikult seda, et inimene on oma elu ajal käitunud lähedaste suhtes vastutustundlikult.
Tallinna notari Priidu Pärna sõnul näitab testament tegelikult seda, et inimene on oma elu ajal käitunud lähedaste suhtes vastutustundlikult. Foto: Peeter Langovits

Notar on iselaadi suhtekorraldaja, kes aitab sugulastel ja vahel ka võõrastel inimestel suhted pärast surma korda seada, et kurva sündmuse järel ei tekiks liigseid tülisid ja arusaamatusi, räägib notar Priidu Pärna.

«Tegelikult näitab testament seda, et inimene on oma elu ajal käitunud lähedaste suhtes vastutustundlikult,» väidab Pärna intervjuus Tarbija24-le. Näiteks saab testamendiga oma vara pärijaks määrata ainult abikaasa või abikaasa ja temaga ühised lapsed, jättes kõrvale lapsed varasematest kooseludest.  Vahel on näiteks vanemad lapsed juba vanema eluajal midagi saanud ja pole põhjust neid nüüd uuesti pärijaiks määrata.

«Praktika näitab, et kõige rohkem käivad testamenti tegemas eakad inimesed. Noorematest teevad seda millegipärast rohkem need, kes sageli lendavad. Ehkki autoga sõites on võimalusi surma saada palju enam,» räägib Pärna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles