Keskerakond algatas eelnõu pensionide tasuta kojukande taastamiseks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2009. aasta veebruarist asendati pensionide ja toetuste tasuta kojutoomine kandega pangakontole või kojukandega inimese enda kulul.
2009. aasta veebruarist asendati pensionide ja toetuste tasuta kojutoomine kandega pangakontole või kojukandega inimese enda kulul. Foto: Margus Ansu / Postimees

Opositsiooniline Keskerakond andis täna riigikogu menetlusse eelnõu, mis taastaks järgmisest aastast pensionide ja toetuste tasuta kojukande.

Keskerakondlased põhjendasid eelnõu algatamist sooviga parandada eakate ja puuetega inimeste toimetulekut. Nad märkisid, et 2009. aasta veebruaris jõustunud seadusemuudatus, mis tasuta kojukande kaotas, halvendas eelkõige maapiirkondades elavate inimeste olukorda, kellel tihti puudub tihe transpordiühendus keskusega. «Nende inimeste jaoks ei ole pensionide ja puuetega inimeste sotsiaaltoetuste tasuta kojukanne mugavusteenus,» lisasid nad eelnõu seletuskirjas.

Opositsioonipartei hinnangul nõuaks muudatus riigieelarvest kuni 2,4 miljonit eurot ning mõjutaks vähemalt 16 000 inimest, kes praegu tellivad kojukannet enda kulul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles