Maanteeamet: tervisetõendi paanikaks ei ole põhjust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervisetõend.
Tervisetõend. Foto: Elmo Riig / Sakala

Maanteeameti eksamiosakonna juhataja Toivo Kanguri sõnul saadavad nad esialgu kõigile, keda ähvardab tervisetõendi kehtivuse lõpu tõttu sõiduõiguse peatumine, kirjaliku teate - vaatamata sellele, kas teavitus on tellitud või mitte.

«Nende isikute arv, kellele me teate välja saadame, on 55,» ütles Kangur. Kui esialgu väideti, et enamikel juhtudel puudutab see muudatus vaid üle 65-aastaseid, kellele kirjutatakse tervisetõend välja vaid viieks aastaks, siis praegu on 55-st inimesest siiski üle 65-aastaseid vaid 20.

«Muidugi on võimalus, et mõni neist hetkel esitab oma tervisetõendit ja seega võib nende arv homseks olla veel väiksem,» lisas ta.

Ka neil, kes paberivabast ARKist infot oma tervisetõendi kohta ei leia, ei maksaks veel paanikasse sattuda. Nimelt ei ole Kanguri sõnul uues andmebaasis kirjas enne 2005. aastat sisestatud tervisetõendite andmeid – need jäid vanasse andmebaasi ja ei ole enam ligipääsetavad. Seega arvestavad ametnikud nende aegumistähtaja võrdseks juhiloaga, nagu see tavapäraselt ka on.

Igal juhul soovitab Kangur aga südamerahustuseks tellida eesti.ee kodulehelt endale vastava teavituse. 30 päeva enne järgmise tervisekontrolli läbimise tähtpäeva saabumist või juhiloa kehtivusaja lõppu saadab siis Maanteeamet isiku poolt esitatud mobiiltelefoni numbrile või elektroonilisele postiaadressile teate selle kohta, et isiku juhtimisõigus peatub järgmise tervisekontrolli läbimise tähtpäeval või järgmisel päeval juhiloa kehtivusaja lõppemisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles