Eesti kroonide vahetamine pankades lõppeb järgmisel aastal

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

2013. aastal jätkavad peale Eesti Panga muuseumi kroonide vahetamist eurodeks Swedbanki ning SEB panga sularahakontorid üle Eesti. 2014. aastast saab kroone eurodeks vahetada vaid Eesti Pangas.

Kuna inimestel on jätkuvalt huvi kroonide eurodeks vahetamise vastu kommertspankades, pikendas Eesti Pank vastavaid lepinguid Swedbanki ja SEB pangaga veel üheks aastaks, teatas Eesti Pank.  Siiski näitavad pankade kaudu tagastatavad summad suurema huvi raugemist ja nii pakuvad kommertspangad kroonide vahetamise teenust veel järgmise ehk 2013. aasta lõpuni.

«Tänaseks oleme tänu kommertspankade kaasabile vahetanud kroone eurodeks kogu Eestis pea kaks aastat ja pangad jätkavad selle teenuse pakkumist ka veel järgmisel aastal,» rääkis Eesti Panga sularaha- ja turvaosakonna juhataja Rait Roosve. Ta lisas, et  Eesti Pank vahetab kroone Tallinnas Eesti Panga muuseumis igavesti.

Roosve sõnul on  teistes euroala riikides keskpangad krediidiasutuste vahendusel rahvusvaluutat regionaalselt vahetanud kaks kuud kuni pool aastat. «Eestis oleme saavutanud tänu koostööle krediidiasutustega suurepärase tulemuse ja saame kroonide vahetamise teenust pakkuda inimestele võimalikult mugaval viisil kolm aastat. Regionaalne kroonide vahetamine saab 2013. aastaga küll läbi, kuid Eesti Pangas saab seda teha tähtajatult,» rõhutas Roosve. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles