Tallinna haridustöötajatele mängiti jõuluvingerpussi

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusasutuste juhid Baltic Queen reisilaevalt lahkumas.
Haridusasutuste juhid Baltic Queen reisilaevalt lahkumas. Foto: Laura Oks

Tallinna haridusamet kutsus koolidirektorid, huviasutuste juhid ja endised töötajad õnnereisile Stockholmi siirduva laevaga Baltic Queen.

Huvi külaliste seas oli suur, kuna ürituse programmist ei olnud neil erilist aimu. Kutsete asemel jagati külalistele Tallinki pardakaardid.

«Absoluutselt ei tea, mis täna saab, aga see ongi üllatus,» oli Nõmme noortemaja endine direktor Riina Olveti laevabaaris istudes ärevust täis.

«Me pole Rootsi kroone vahetanud, aga pangakaardid on ju ka olemas,» kinnitas Tallinna 32. keskkooli teatriõpetaja Minna Kohjus. «Tuleb, mis tuleb,» lisas talle sama kooli huvijuht Merilin Schults.

Merivälja lasteaia direktor Lea Elstrok uskus siiski, et laev nii kaugele nagu Rootsi haridustöötajatega ei sõida.

Kui kõik end mugavalt sisse seadnud olid, ilmus laeva lavale jõuludžinn, koos temaga ka pasunat puhuv Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart ja trummi mängiv haridusameti juhataja Andres Pajula.

«Kuule Andres, kust sa selle pisikese kääbusdžinni leidsid,» tundis Kõlvart peale esitust huvi. Pajula vastas, et tema ei tea sellest midagi. «Mul on tunne, et väike džinn ei saa kõikide soovidega hakkama ja mis siis saab,» muretses Kõlvart. Sellele järgnes loetelu, mida linn on hariduse heaks sel aastal ära teinud – renoveerinud koole ja avanud lasteaiarühmasid.

Haridustöötajad olid jõudnud laevas istuda ja kooliõpilaste lühikesi etteasteid ning ametnike kõnesid kuulata umbes 40 minutit kui teatati, et nüüd tuleb riided selga panna ja tagasi mandrile minna.

Informatsioon lekkis

«Arvasin, et me ikkagi kuskile sõidame. Mitte küll Rootsi, aga selliseid üritusi on ka olnud, et laevaga saab lihtsalt sõita,» ütles Pae gümnaasiumi direktor Izabella Riitsaar. Raadiku lasteaia direktor Tatjana Slutskaja jõudis ürituse juba lõppenuks lugeda ja arvas, et nüüd tuleb koju sõitmiseks transport leida.

Tegelikult anti D-terminalis haridustöötajatele pihku hoopis õpilaste valmistatud muusikariistad – trummid, viled, kõristid. Seejärel suundus kogu kamp bussidesse, kus hakati hoopiski pillimängu õppima.

Õpitu tuli hiljem ette kanda lennusadamas toimunud kontsertlavastusel «Õnnereis», mida õpetajad kuulama viidi. Kõlasid lood septembris toimunud üle-eestiliselt noorte muusikute kontsertlavastusest «XX sajandi muusikaeksam – vinüülist mp3ni».

Õpetajatel tuli pillimänguga kaasa lüüa «Õnneloitsu» esitamisel.

Siiski reisikohvreid ja Rootsi kroone ei pidanud ükski õpetaja tagasi koju tassima. Üks ürituse idee autoreid Gustav Adolfi gümnaasiumi direktor Hendrik Agur nentis, et info oli kuskilt lekkinud ja osad haridustöötajad teadsid kindlalt, et Rootsi laev sõitma ei hakka. Näiteks rääkis üks töötaja, et oli hommikul tööle sõites liinibussis inimestelt kuulnud, mida temaga õhtul ette võetakse.

Ka oli teada ürituse lõpuaeg, mis lubas eeldada, et Stockholmi keegi sõitma ei pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles