Kalevi suurim jõulutellimus – üle 5700 kommipaki

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevi Tuljaku kommid  valmivad käsitööna.
Kalevi Tuljaku kommid valmivad käsitööna. Foto: Peeter Langovits

Kui keskmiselt tellitakse lasteasutuses 25 kuni 30 kommipakki, siis käesoleva aasta suurim tellimus ulatub üle 5700 kommipaki, milles on kokku 3,6 tonni maiustusi.

Kalevi kommivabriku kommunikatsioonijuht Ruth Roht ütles, et jõulupakke tellivad Kalevist nii era- kui riigiettevõtted, vallavalitsused, kui ka koolid ja lasteaiad. «Keskmine lasteasutuste tellimus on 25 kuni 30 kommipakki, ettevõtetel 40 kuni 50 pakki. Käesoleva aasta suurim tellimus ulatub üle 5700 kommipaki, milles on kokku 3,6 tonni maiustusi,» kinnitas Roht.

Kalev ei taha täpsustada, milline ettevõte või ametiasutus nii suurel hulgal kommipakke tellis. «Kahjuks me ei saa oma kliendi andmeid avalikustada,» ütles Roht. Sama tellis näiteks mullu 5800 kommipakki Kaitsevägi. Nii suure hulga eest  tuli tasuda ligi 20 000 eurot.

Umbes kahe ja poole kuuga valmib Kalevil ligi 700 tonni jõulumaiustusi. 3. detsembriks oli jõuluklientidelt Kalevisse laekunud kokku juba ligi 1800 tellimust, esimene tellimus tuli kommivabrikusse aga juba septembri esimestel päevadel.

«Kõige populaarsem laste kommipakk sel aastal on Kalevi Jõulupakk, kus sees 300 grammi läbi aegade populaarsemaid kompvekke: Mesikäpa vahvlikomm, Oravake, Tiina ja Mesikäpa batoonike,» ütles Roht.

Palju on tellitud ka 450-grammist Kalevi Jõuluvana Kingipakki, milles kaheksat erinevat sorti komme: batoonikesi, vahvli- ja marmelaadikomme, iiriseid ja Draakoni komme.

«Kommipakkide populaarsuse puhul mängivad rolli nii lustakad lastepärased pakendid, neisse valitud armastatuimad kompvekid kui ka maiustuste optimaalne kogus, mis hoiab hinna taskukohasena,» rääkis Roht.

Tarbija24 uuris populaarsemate toodete ja suuremate tellimuste kohta ka Laimalt, kuid ettevõte ei vastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles