Tööandjad, unustage oma jõulupeod ja makske inimestele preemiat

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui on valida tööandja kulul alkoholi või rahalise preemia vahel, eelistavad töötajad viimast. Pilt on illustreeriv.
Kui on valida tööandja kulul alkoholi või rahalise preemia vahel, eelistavad töötajad viimast. Pilt on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Firmade jõulupeod võivad olla lõbusad ning need on unikaalne võimalus kolleegidega sotsialiseerumiseks, ülemusega šampanjaklaaside kõlistamiseks ja tasuta hea-parema söömiseks. Kuid tegelikult tahavad töötajad midagi muud – rahalist boonust.

Tööandjad, pange tähele – enamik töötajaid ei ole huvitatud teie jõulupeost. Hoopis raha on nende suurim soov, näitab hiljutine Glassdoor.com`i tehtud uuring. Kolm neljandikku uuringus osalenud töötajatest ütles, et nad eelistaksid rahalist preemiat, 60 protsenti soovis palgatõusu ja 36 protsenti tasustatud vabu päevi. Pidu tööandja kulul soovis vaid viis protsenti töötajatest.

Uue aasta soovidena nimetas iga kolmas töötaja palgatõusu, 23 protsenti loodavad leida uue töö, 21 protsenti inimestest loodavad parandada oma töösooritust ülemuse silmis. Noored töötajad ihaldavad enim palgatõusu, samas 45-54-aastased inimesed ütlesid, et nende peamine eesmärk on leida uus töö. Kaks protsenti töötajatest tunnistasid, et nende peamine tööalane eesmärk järgmisel aastal on viia asjad töö juures nii kaugele, et ülemus lahti lastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles